Στην τελευταία αυτή συζήτηση που έγινε στην Α’ Θεσσαλονίκης κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Γιώργος Ελενόπουλος, ο Μιχάλης Κατρίνης και ο Γιάννης Ραγκούσης. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων αρκετοί πρώην υπουργοί και στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που συζήτησαν κυρίως καταστατικά και διαδικαστικά θέματα ενόψει συνεδρίου.

Ωστόσο το γεγονός που βρίθει αναφοράς είναι πως στο χαλαρό ποτό που ακολούθησε αμέσως μετά το πέρας του διαλόγου το κυρίαρχο θέμα που επικράτησε μεταξύ των στελεχών δεν ήταν ούτε το συνέδριο, ούτε ο ανασχηματισμός, ούτε η υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη, αλλά το μακεδονικό.

Η αποτίμηση των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων, αλλά και η στάση που πρέπει να κρατήσει ο νέος φορέας στο ευαίσθητο αυτό εθνικό θέμα μονοπώλησε το διάλογο, παραμέρισε την επικαιρότητα και αποτέλεσε παράλληλα δηλωτικό στοιχείο της ανησυχίας που επικρατεί ακόμα στη βόρεια Ελλάδα παρά τις προτροπές εφησυχασμού από το υπουργείο Εξωτερικών.

Στη φωτογραφία διακρίνονται οι:

Γρηγόρης Σαρίδης, Χάρης Μελίδης , Πέννυ Δαλαμπούρα, Γιάννης Κυαννίδης, Θανασής Γλαβίνας, Γιώργος Πινακίδης, Γιάννης Μαγκριωτης, Μιχάλης Κατρίνης, Νίκος Ξυλούρης, Χρήστος Κομπόγιαννος, Κώστας Βραγγάλας