Ερωτηματικό εξακολουθεί να υπάρχει στο όνομα του Παναγιώτη Κουρουμπλή σχετικά με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση ενόψει ανασχηματισμού. Ενώ το κλίμα που επικρατεί στο Μαξίμου αλλά και στην Κουμουνδούρου για την υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας δεν είναι θετικό, και πολλές είναι οι φωνές υπέρ της απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση, ωστόσο φαίνεται το όνομα του υπουργού γράφτηκε και σβήστηκε πολλές φορές από τη λίστα των αλλαγών στην κυβέρνηση που αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγες ώρες.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που επί της ουσίας ως πασοκογενής ποτέ δεν «ενσωματώθηκε» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από το γεγονός της βύθισης του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και λόγω των κακών χειρισμών που πολλοί σύντροφοι του χρέωσαν στην υπόθεση, που οδήγησε στη μεγάλη μόλυνση του Σαρωνικού, βρέθηκε στο στόχαστρο.

Ακολούθησε η υπόθεση της Νovartis, όπου κι εκεί η κυβέρνηση αναγκάστηκε σε ένα «γράψε-σβήσε» του ονόματός του προκειμένου να τον «κρύψουν» από το σκάνδαλο και να «εξαφανίσουν» το όνομά του από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους υπουργούς, ωστόσο δεν φάνηκε να είναι αρκετή η προσπάθεια.

Το ερωτηματικό που παραμένει στο όνομά του είναι αν η απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση θα θολώσει εκ νέου την εικόνα της ή αν αυτό θα γίνει τελικά με την παραμονή του σ' αυτήν. Στην περίπτωση πάντως που θα παραμείνει, αν και λίγοι είναι αυτοί που το θεωρούν εφικτό, θα πρέπει το Μαξίμου αν δώσει απαντήσεις και στην Κουμουνδούρου.