Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στο οικονοµικό επιτελείο για τις επιπτώσεις του σκανδάλου Novartis στις προϋποθέσεις εξόδου της χώρας από το Μνηµόνιο. ∆ραγασάκης, Τσακαλώτος και Χουλιαράκης φαίνεται πως συµφωνούν ότι η απόφαση του Μεγάρου Μαξίµου να παίξει µε τη συγκεκριµένη υπόθεση για να δηµιουργήσει προβλήµατα στην αντιπολίτευση θα έχει παρενέργειες στη συνεννόηση µε τους θεσµικούς πιστωτές και στον τρόπο που αντιµετωπίζουν τη χώρα οι αγορές.

Μαζί τους φαίνεται πως συµφωνούν Βούτσης και Φίλης. Και µάλλον δεν είναι µόνο η άποψή τους, αλλά και τα µηνύµατα που παίρνουν από τους συνοµιλητές τους στην Ε.Ε. Κανείς δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς κάνουµε εδώ και, αντί να ασχολούµαστε µε την προσέλκυση επενδύσεων, στήνουµε πολιτικές δίκες.

Η κόντρα Ντράγκι Τσακαλώτου έχει και αυτό το περιεχόµενο, ότι δηλαδή τους κουράσαµε και µας βαρέθηκαν, κάτι που µάλλον σηµαίνει άρση της ασυλίας Τσίπρα στο εξωτερικό. Γι’ αυτό, µην έχετε αµφιβολία ότι η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού µε τη Γερµανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, δεν ήταν µόνο για το Σκοπιανό και τα Ελληνοτουρκικά, όπως ανακοινώθηκε. Μεγαλύτερη σηµασία έχει ό,τι δεν ανακοινώθηκε.