Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, Σάκης Ιωαννίδης, μιλώντας σε πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο σκάνδαλο Novartis, το επεισόδιο στα Ίμια αλλά και το Σκοπιανό.

Συγκεκριμένα ο κ. Ιωαννίδης ανέδειξε την έλλειψη συννενόησης μεταξύ Τσίπρα - Καμμένου για σοβαρά εθνικά θέματα όπως το Σκοπιανό αλλά και την τουρκική προκλητικότητα με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «δεν υπήρξε άμεση επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας για το επεισόδιο στα Ίμια».

Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για την υποτιθέμενη διαφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων σε μία σειρά καίριων ζητημάτων αλλά στο τέλος τα βρίσκουν για την καρέκλα, όπως ανάφερε χαρακτηριστικά.

Για την υπόθεση Novartis, επανέλαβε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας κάνοντας λόγο για μεθόδευση από πλευράς της κυβέρνησης και προσπάθεια σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων, χρησιμοποιώντας μάρτυρες - κουκουλοφόρους.