Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι το 2004 ενημερώθηκε από το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού πως επιστρέφει στην ΕΡΤ 

Πρωτοφανές επεισόδιο μεταξύ του Αντιπροέδρου της Ν.Δ Άδωνι Γεωργιάδη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία σημειώθηκε πριν από λίγο στην εξεταστική όταν ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφο ως ρουσφέτι του Καραμανλή κατηγορώντας την ότι διορίστηκε το 2004 με φαξ που έφυγε από το γραφείο του διευθυντή τύπου του πρώην Πρωθυπουργού Γιάννη Ανδριανού προς τον Πρόεδρο της ΕΡΤ.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κα Καββαδία ρώτησε τον κ. Γεωργιάδη για τις 23 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο κ. Γεωργιάδης σήκωσε ένα χαρτί που είχε μπροστά του και τη ρώτησε αρχικά αν θεωρεί ότι υπήρξαν στο παρελθόν πολιτικές παρεμβάσεις για διορισμούς. “Θεωρείτε ότι έχουν γίνει τέτοιες παρεμβάσεις στο ελληνικό δημόσιο; Θέλετε να μας πείτε πως διοριστήκατε στην ΕΡΤ το 2004;” ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης.

Δεν διορίστηκα. Ήμουν συμβασιούχος” ήταν η πρώτη αντίδραση της κ. Καββαδία. Η κατάσταση βγήκε εκτός ορίων. Ο κ. Γεωργιάδης άρχισε να κραδαίνει το έγγραφο και φωνάζοντας ρώτησε την κα Καββαδία: “Πως έγινε η ανανέωση της σύμβασης σας το 2004. Δεν πήγατε στο γραφείο τύπου, του πρώην Πρωθυπουργού και δώσατε το βιογραφικό σας; Δεν έφυγε φαξ από το γραφείο του κ. Ανδριανού με το βιογραφικό σας προς τον Πρόεδρο της ΕΡΤ; Εδώ το έχω το φαξ . Μη μου το παίζετε παρθένα” είπε ο κ. Γεωργιάδης. Έσπευσε πάντως να ζητήσει συγγνώμη για το “παρθένα” και να το ανακαλέσει λέγοντας πως εννοούσε ανήξερη.

Η κα Καββαδία πήρε άμεσα τον λόγο και άρχισε να εξιστορεί την πορεία της. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι το 2004 δέχθηκε τηλεφώνημα από το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού με το οποίο ενημερώθηκε ότι επιστρέφει στην ΕΡΤ και έπλεξε το εγκώμιο της τότε ηγεσίας της Ν.Δ. “Προσλήφθηκα το 1992 στην ΕΡΤ. Το 2000 κόπηκε η σύμβασή μου. Έμεινα συμβασιούχος μέχρι το τέλος της θητείας μου στην ΕΡΤ μέχρι το μαύρο στην ΕΡΤ. Το 2004 έλαβα ένα τηλεφώνημα που μου είπε το γραφείο του πρωθυπουργού ότι επιστρέφω στην ΕΡΤ. Ήταν μια εποχή που η Ν.Δ δεν ήταν παράρτημα του ΛΑΟΣ και στα ηγετικά κλιμάκια υπήρχαν ακομπλεξάριστοι, οι οποίοι αναγνώριζαν την ποιότητα των αντιπάλων της. Αναγνώριζαν την αξία του πολιτικού τους αντιπάλου. Τη σέβονταν και δεν εμφορούνταν από ακροδεξιές ιδεολογίες” είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε άμεσα: “ Έχετε διοριστεί στην ΕΡΤ με φαξ από το γραφείο του Πρωθυπουργού. Δεν σας παίρνει να με ρωτάτε με ύφος για μετακλητούς υπαλλήλους. Θα έπρεπε αυτούς τους 23 να πάτε και να τους υπερασπιστείτε. Όχι να τους διασύρετε. Να μάθει ο λαός πως πήγατε στην ΕΡΤ και με ποιου την υπογραφή.Στην Ελλάδα επειδή είμαστε μικρό χωριό. Μην έχετε ύφος γιατί γνωριζόμαστε. Χαίρομαι που παραδεχθήκατε ότι με φαξ του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού πήγατε στην ΕΡΤ”.


Ο καυγάς έληξε με τον εξής διάλογο.


ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Η δική μου διαδρομή ήταν κρυστάλλινη

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τη μάθαμε τώρα. Ρουσφέτι ήσουν . Διορίστηκες με φαξ και μου κάνεις ερωτήσεις με ύφος για μετακλητούς.

ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Δεν ντρέπεσαι

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ : Θα πεις εσύ σε μένα για ντροπή. Αρνούμαι να δεχθώ ερωτήσεις από εσάς για προσλήψεις