Δεν ήταν μόνο η βιασύνη της κυβέρνησης να «ανέβει» το θέμα της NOVARTIS στην επικαιρότητα και να μείνει πίσω το Σκοπιανό και το πολεμικό κλίμα που προκαλεί αυτό στη συγκυβέρνηση, αλλά είναι και ο θεαματικός τρόπος που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την υπόθεση και τη δικογραφία της Novartis.

Πέρα από το γεγονός ότι έφτασε άρον-άρον στη Βουλή ο φάκελος, διαμορφώθηκε και ειδικός χώρος, το «δωμάτιο 131» όπου οι ενδιαφερόμενοι-εμπλεκόμενοι και οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Εξεταστικής Επιτροπής μπορούν να έχουν πρόσβαση και να κάνουν ανάγνωση της δικογραφίας.

Σαφώς, τα στοιχεία είναι πολλά και υπάρχουν και σημεία θολά για κάποιους, άλλωστε δεν έχουν όλοι νομικές γνώσεις και στο σημείο επικρατεί… συνωστισμός.

Ο συνωστισμός ωστόσο θα αυξηθεί καθώς η Βουλή μετατρέπεται σε απέραντο δικαστήριο, αφού μέσα σε 24ώρες δύο δικογραφίες έφτασαν στο κοινοβούλιο αφού, εκτός από την υπόθεση Νοvartis, έφτασε και η δικογραφία για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Πάνος Καμμένος για το σκάνδαλο της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Η δικογραφία διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς αμελλητί στη Βουλή, βάση των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλησης του αδικήματος της απιστίας από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.  

Στ. Νοβ.