Εφόσον η σύζυγος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα ήθελε να προχωρήσει σε δηµόσια παρέµβαση για να σχολιάσει τις εξελίξεις στην πολιτική ζωή του τόπου ως µια «απλή πολίτης», καλό θα ήταν να τιµήσει τον ισχυρισµό της αυτόν και στις λεπτοµέρειες της συνέντευξης που παραχώρησε στην «Εφηµερίδα των Συντακτών».

Αφού µιλάτε ως πολίτης, κυρία Μπαζιάνα, τον προσωπικό φωτογράφο του πρωθυπουργού, τον Α. Μπονέτι, γιατί τον επιστρατεύσατε να απαθανατίσει µε τον φακό του τα στιγµιότυπα από τη συνέντευξή σας; Αυτή και µόνο η λεπτοµέρεια δείχνει πως η παρέµβασή σας δεν ήταν εν αγνοία του επιτελείου του Μεγάρου Μαξίµου και σε καµία περίπτωση η απόφασή σας δεν ήταν αποτέλεσµα µιας αυθόρµητης κίνησης. Και σκηνοθεσία υπήρξε και φωτογραφική κάλυψη από το πρωθυπουργικό γραφείο. Όχι τίποτε άλλο.

Για να µη δουλευόµαστε. Επειδή, έτσι όπως παρουσιάστηκε η συνέντευξή σας, κάθε αφελής θα νόµιζε ότι τη δώσατε χωρίς την έγκριση του συζύγου σας.

∆ηλαδή, ως απλή πολίτης. Μόνο που ένας απλός πολίτης δεν έχει αυτό το προνόµιο, να βρεθεί στο πρωτοσέλιδο µιας σοβαρής εφηµερίδας, παρά µονάχα εάν είναι εγκληµατίας και πρωταγωνιστής στο αστυνοµικό ρεπορτάζ ή εάν πρόκειται για µια σπουδαία προσωπικότητα, µε διακρίσεις στον χώρο των επιστηµών ή των τεχνών.

Εσείς δεν είστε τίποτα απ' όλα αυτά. Και συνεπώς µιλήσατε ως σύζυγος του πρωθυπουργού και όχι ως απλή πολίτης.