Τη μεγάλη ανησυχία της για τα επικείμενα καιρικά φαινόμενα  εξέφραζε μία ημέρα πριν τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα η  Ρένα Δούρου.  

Η περιφερειάρχης Αττικής είχε παραστεί στις 14 Νοεμβρίου σε εκδήλωση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα  (Athens  Business Women Forum)  όπου σε ιδιωτικές της συνομιλίες με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, όπως μαθαίνουν τα parapolitika.gr,  αναφέρονταν εκτενώς  και με άγχος στο θέμα δίνοντας μάλιστα την εντύπωση ότι οι  υπηρεσίες της  είχαν ειδοποιηθεί σχετικώς.  

Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς δείχνει  ότι η  κα Δούρου ναι μεν γνώριζε (φυσικά δεν μπορούσε να φανταστεί την έκταση), ναι μεν είχε κινητοποιηθεί, αλλά κάτι στο τέλος στράβωσε στο οποίο ουδέποτε αναφέρθηκε. 

Η πιο λογική εξήγηση που δίνουν οι συνομιλητές της ήταν ότι διαπίστωσε την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να ανταπεξέλθει σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις, κυρίως την αδιαφορία  υπηρεσιακών και  πολιτικών παραγόντων  να  ενεργήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της  ή σε συνεργασία με την  Περιφέρεια.