Εντύπωση προκάλεσε στους συνεδρους η αναφορά του Αδωνη Γεωργιάδη στις αληθείς που ειπώθηκαν το 2009 απο την κυβέρνηση Καραμανλή. Η αναφορά στην συγκεκριμένη περίοδο έγινε για να αναδειχθεί οτι διαχρονικά η ΝΔ, είναι ο πολιτικός φορέας που προσεγγίζει με ρεαλισμό την πολιτική πραγματικότητα, απέναντι (πάντα) στον λαϊκισμό της κεντροαριστεράς.

‘’Την Τετάρτη, μεθαύριο, στο ΕΒΕΑ, ο Γιάννης Παπαθανασίου παρουσιάζει ένα βιβλίο. Μέσα στο βιβλίο αυτό υπάρχουν τα οικονομικά στοιχεία του 2009 και της συμφωνίας που είχε η Κυβέρνηση Καραμανλή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα μέτρα τα οποία έπρεπε να πάρει τότε η ελληνική οικονομία. Τι έγινε; Έγιναν εκλογές. ‘’ ανέφερε ο κ. Γεωργιαδης, επισημαίνοντας οτι οπως και σήμερα «συγκρούστηκαν δύο απόψεις.

Η μία άποψη από τον τότε υποψήφιο Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, που είπε ότι η Ελλάδα είναι σε δύσκολη θέση και πρέπει να πάρουμε μέτρα, αλλιώς θα βρεθούμε στη χρεοκοπία, και η άλλη πλευρά που υποσχέθηκε στον κόσμο λαγούς και πετραχήλια, με το γνωστό τότε σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν».

Τι έγινε μετά από την ήττα μας στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009; διερωτήθηκε ο Κ. Γεωργιαδης «Άρχισε ο κ. Παπανδρέου να μοιράζει λεφτά. Τι είχε αυτό ως αποτέλεσμα; Να ανεβούν τα spread, να βγούμε από τις αγορές και να βρεθούμε στο Μνημόνιο. Δεν ήταν όλα ρόδινα πριν, προσέξτε. Αλλά αν δεν είχαν ληφθεί αυτές οι καταστροφικές αποφάσεις η Ελλάδα δεν θα είχε βρεθεί στις 6 Μαΐου το ’10 στη χρεοκοπία. Αυτή είναι η αλήθεια.» Κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ