Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε για το Ράδιο Κρήτη η γνωστή εταιρεία Κάπα Research από τις 13 Νοεμβρίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τα οποία το κυβερνών κόμμα έχει χάσει τη μισή δύναμή του από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν ο Θανάσης Θουσκίδης και ο Δημήτρης Κουνιάς στη στήλη τους στην «Ελευθερία του Τύπου», ο ΣΥΡΙΖΑ στη μέτρηση κατέγραψε με αναγωγή ποσοστό 27,3% (μείον 15,3% από το 2015), ενώ η Νέα Δημοκρατία αύξησε τη δύναμή της από 21,7% στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 στο 23,8% σήμερα.

Η έκπληξη της δημοσκόπησης είναι το ποσοστό που καταγράφει ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς. Ειδικότερα, το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει σε όλη την περιφέρεια 17,3% (με αναγωγή), ενώ στις τελευταίες εκλογές Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι είχαν καταγράψει συνολικά ποσοστό 13,96%.

Σημαντικό επίσης είναι ότι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου καταγράφει ποσοστό 4,3% και η Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη 2,5%. Σύμφωνα με την ίδια μέτρηση, το 51% των Κρητικών πιστεύει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ το 51% εκτιμά ότι η κατάσταση στην οικονομία χειροτερεύει.