Απανωτά είναι τα φάουλ που έχει κάνει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων το τελευταίο διάστημα, τα οποία έχουν προκαλέσει γκρίνια τόσο στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι πρώτες αντιδράσεις προκλήθηκαν από το γεγονός ότι, παρόλο που θεωρείται το «φρέσκο» πρόσωπο της κυβέρνησης, μέσα στον Νοέμβριο, που κυριαρχούσε ένα ζήτημα της αρμοδιότητάς της όπως είναι αυτό του κοινωνικού μερίσματος, έδωσε μόλις 4 συνεντεύξεις, σε αντίθεση με την πολιτική της υφιστάμενη Θεανώ Φωτίου που εμφανίστηκε 17 φορές.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όμως ήταν η τροπολογία που θεσμοθετούσε τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η υπουργός και οι «θεσμοί» για την κήρυξη απεργίας, η οποία εκτός από το ότι κατατέθηκε στα κρυφά, προκάλεσε αντιδράσεις από το ΚΚΕ, οδήγησε σε συγκρούσεις του ΠΑΜΕ με τα ΜΑΤ, στο υπουργείο Εργασίας και το Μαξίμου, παρόλο που αποσύρθηκε άρον άρον. «Η συγκεκριμένη υπουργός μάς φέρνει συνεχώς σε δύσκολη θέση με τις γκάφες της. Κάτι πρέπει να γίνει με την περίπτωσή της», σχολίαζαν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα δύο αυτά γεγονότα έχουν δημιουργήσει συζητήσεις για το κατά πόσον μπορεί να χειριστεί πράγματα η υπουργός, καθώς σε ένα θετικό θέμα, όπως το μέρισμα, εξαφανίστηκε, αλλά σε ένα αρνητικό, όπως η απόσυρση της τροπολογίας, εξελίχθηκε σε πρωταγωνίστρια.