Πολιτική αρένα έχει αποφασίσει να αλλάξει ο Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, αναμένεται να μετακομίσει από τις Βρυξέλλες για να μετακινηθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, ως υποψήφιος βουλευτής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνομιλητές του, σχεδιάζει στις προσεχείς εκλογές να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθήνας. Μάλιστα, εδώ και καιρό έχει πυκνώσει τις επαφές και συναντήσεις του με κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη, ενώ δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο το υψηλό ποσοστό που κατέγραψε στη συγκεκριμένη περιφέρεια (45%) κατά την εκλογή ηγεσίας για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς.

Στο πλευρό του αναμένεται να βρεθούν πολλά στελέχη που δραστηριοποιούνται στη σπουδάζουσα νεολαία του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ), δημοτικοί σύμβουλοι που παίζουν κεντρικό ρόλο στον δήμο της Αθήνας, βασικά στελέχη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.

Υπενθυμίζεται ότι η Α' Αθήνας είναι η περιφέρεια στην οποία εκλέγεται ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ υποψήφιος αναμένεται να είναι και ο Γιώργος Καμίνης.