Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με το επιτελείο της Πειραιώς, το 7ο και τελευταίο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη τόσο σε επίπεδο αποτελεσμάτων βάσει των συζητήσεων που έγιναν όσο και σε επίπεδο προσώπων που παρευρέθηκαν.

Η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προκάλεσε γι’ άλλη μία φορά κλίμα ενθουσιασμού στην αίθουσα, με τους παρευρισκόμενους να καταχειροκροτούν τον πρώην αρχηγό της κεντροδεξιάς παράταξης και να σπεύδουν να τον χαιρετήσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Καραμανλής δίνει πάντα το παρών σε κομματικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, όπου και εκλέγεται ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ο Κώστας Καραμανλής εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευδιάθετος και δεν ήταν λίγες οι φορές που αστειεύτηκε τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τους Κωστή Χατζηδάκη και Απόστολο Τζιτζικώστα που καθόταν δίπλα του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ. Πολλά ήταν τα στελέχη που όχι μόνο θέλησαν να τον χαιρετήσουν αλλά και να ακούσουν την άποψη του για την επικαιρότητα, με τον ίδιο να εμφανίζεται αισιόδοξος για το μέλλον, με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν σύντομα εκλογές και θα υπάρξει κυβέρνηση της ΝΔ.

Παρών στο τελευταίο προσυνέδριο της ΝΔ και ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης που παρά την έντονη δυσαρέσκεια του για επιλογές της ηγεσίας του κόμματος, εμφανίστηκε έτοιμος να ρίξει «γέφυρες» και στο περιβάλλον Μητσοτάκη. Ο κ. Ψωμιάδης δεν παρέλειψε να χαιρετήσει έναν προς έναν παλιούς και νεότερους συναγωνιστές του από την παράταξη καθώς είναι γνωστό ότι διατηρεί ακόμα στενή με πολλούς απ’ αυτούς. Δε μπορούσε επίσης να κρύψει την ανυπομονησία του συνομιλήσει με τον Κώστα Καραμανλή με τον οποίο έχει ιδιαίτερη «αγάπη».

Η παρουσία επίσης της πρώην υπουργού Μαριέττας Γιαννάκου και μάλιστα ως ομιλήτρια στη θεματική ενότητα του προσυνεδρίου της ΝΔ «Ελλάδα και Ευρώπη: Μια ουσιαστική συμβολή στο διάλογο για την Ευρώπη του μέλλοντος», έχει τη δική της σημασία καθώς είναι απ’ τα στελέχη που προάγουν την ενότητα εντός του κόμματος.

Αυτό που προκάλεσε σχόλια αλλά και προβληματισμό, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του Voria.gr, ήταν η αισθητή απουσία αυτοδιοικητικών παραγόντων και κυρίως δημάρχων, οι οποίοι ναι μεν είχαν το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα αλλά δεν έδειξαν και ιδιαίτερο ζήλο να παρευρεθούν στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι λίγοι οι «γαλάζιοι» αυτδιοικητικοί που δεν έχουν ξεχάσει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πέρασε ούτε καν να τους χαιρετήσει στο περίπτερο της ΔΕΘ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου τον περίμεναν.

Στη τελική ευθεία προς το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων, όπως τονίζουν από την Πειραιώς, ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει να επικεντρωθεί στην όσο μεγαλύτερη συσπείρωση εντός της παράταξης. Όπως πληροφορούμαστε, στον σχεδιασμό του είναι να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να λάβει υπ’ όψιν του τις προτάσεις.