Ποιος δεν θυµάται τους «αγανακτισµένους» πολίτες, προ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την έντονη αντίδραση για τους «γερµανοτσολιάδες» και την ακολουθούµενη πολιτική από τις µνηµονιακές κυβερνήσεις της εποχής; Πρόκειται για όλους αυτούς που χρησιµοποίησαν ακόµα και τις παρελάσεις σε εθνικές επετείους προκειµένου να «χαϊδέψουν τα αυτιά» ενός δοκιµαζόµενου λαού, που χειροκροτούσε τα «φάσκελα» στους επισήµους, νοµίζοντας ότι έτσι θα άλλαζε κάτι στη χώρα. Η αλήθεια είναι ότι πέτυχαν αυτό που ήθελαν.

Ήρθαν στην εξουσία µε τέτοιου είδους «λαϊκίστικες» κορώνες, εκµεταλλευόµενοι ακόµα και τις εθνικές επετείους. Ο λόγος για το σύνολο σχεδόν των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που σήµερα κατέχουν κυβερνητικές θέσεις και έχουν µεταλλαχθεί σε κοστουµαρισµένους «επισήµους» στις εξέδρες των παρελάσεων, σαν να µη συµβαίνει τίποτα.

Αξίζει να θυµηθούµε τα έντονα επεισόδια που προκαλούνταν σε κάθε παρέλαση, µε προπηλακισµούς των πολιτικών που παρευρίσκονταν εκεί, µε αποτέλεσµα µέχρι και τη µαταίωση των παρελάσεων λόγω της έκρυθµης κατάστασης που επικρατούσε µεταξύ αστυνοµίας και «διαδηλωτών». Από την Αθήνα µέχρι και τη Θεσσαλονίκη δεν έλειπαν οι πορείες και τα πανό διαµαρτυρίας -του ΣΥΡΙΖΑ-, που αναφέρονταν, κυρίως, στα αυστηρά οικονοµικά µέτρα που είχαν επιβάλει οι τότε «κακές» κυβερνήσεις.

Το φετινό θέµα των παρελάσεων ήταν το «εντυπωσιακό» ντύσιµο µιας δασκάλας στο Ναύπλιο. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των παρελάσεων, προ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εποχής, ήταν οι βιαιοπραγίες κατά πολιτικών που υπέγραψαν τα μνηµόνια ενώ άπειρες ήταν οι συζητήσεις στα πάνελ των καναλιών για την ύπαρξη των προστατευτικών κιγκλιδωµάτων στον χώρο των παρελάσεων.

Τώρα, µε τα σκληρά οικονοµικά µέτρα που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα και µε µια κοινωνία στα χειρότερά της, πού εξαφανίστηκαν οι διαµαρτυρόµενοι; Τώρα φαίνεται πως έχουν αλλάξει ρόλους. Είναι βουλευτές και υπουργοί οι ίδιοι άνθρωποι που διαδήλωναν κατά των παρελάσεων και εµφανίζονταν ως «ακοµµάτιστες συλλογικότητες».

Κι αν σήµερα οι τότε «αγανακτισµένοι» στέκονται µε τα ακριβά τους κοστούµια στις εξέδρες των επισήµων, τότε έδιωχναν µε βία τους προκατόχους τους, ακόµη και τον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας. Ποιος θα ξεχάσει, τέτοια περίοδο το 2011, στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την 28η Οκτωβρίου που φυγαδεύτηκε ο τότε Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, µε αποτέλεσµα να ακυρωθεί για πρώτη φορά η παρέλαση στη συµπρωτεύουσα; Εικόνες ντροπής για τη χώρα µας που έκαναν τον γύρο του κόσµου.