H βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά, που σήκωσε µπαϊράκι εναντίον του νοµοσχεδίου για τη νοµική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, δεν είναι όποια και όποια.

Πίσω της υπάρχει η κίνηση «Πράττω» του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, του οποίου οι σχέσεις µε τον Αλέξη Τσίπρα είναι σταθερά δύσκολες. Τελευταία, µάλιστα, έχουν γίνει πάρα πολύ δύσκολες.

Μαθαίνω ότι ο Νίκος Κοτζιάς παρακολουθεί ενοχληµένος τη σύσφιξη των σχέσεων του Μαξίµου µε τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος ανήκει επίσης στην κίνηση «Πράττω» και τον οποίο ο ίδιος επέβαλε στην κυβέρνηση. Ο Τόσκας φαίνεται πως χειραφετήθηκε και άνοιξε δικό του νταραβέρι µε τον πρωθυπουργό, το οποίο καθόλου δεν καλοβλέπει ο φιλόδοξος και ισχυρός υπουργός, που διατηρεί την αυτονοµία του έναντι του Μαξίµου. Όχι µόνο αυτό, αλλά έχει στον «πάγο» τον εξάδελφο του πρωθυπουργού Γιώργο Τσίπρα, γενικό γραµµατέα στο ΥΠΕΞ, γιατί επίσης φέρεται να κάνει του… κεφαλιού του χωρίς να τον ενηµερώνει.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο εξάδελφος µετράει µέρες στο υπουργείο Εξωτερικών και πρόκειται να εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίµου ως σύµβουλος του Αλέξη Τσίπρα.

δημοσιεύθηκε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά