Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη βόρεια Ελλάδα, επισκέφτηκε σήμερα τη γενέτειρα των Καραμανλήδων, τις Σέρρες, όπου παρέμεινε αρκετές ώρες και φάνηκε να το απολαμβάνει, συνόδευομενος από τον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβο, που είναι σταθερά μαζί του στις επισκέψεις που πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα.

Η υποδοχή για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ήταν θερμή και σημαντικό ρόλο είχε ο "οικοδεσπότης" - βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ήταν μαζί του καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψης και όπως σχολίασαν τοπικοί παράγοντες, έδειξε στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον καλύτερο τρόπο τι σημαίνει η "Καραμανλική φιλοξενία" στον τόπο καταγωγής τους. 

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε αρκετά ευδιάθετος και αστειεύτηκε πολλές φορές με τον Κώστα Καραμανλή, καθώς και με τους υπόλοιπους που τον συνόδευαν.

Το parapolitika.gr εξασφάλισε εικόνες από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Σέρρες και όπως πληροφορηθήκαμε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απόλαυσε τη βόλτα του και τον καφέ στο κέντρο της πόλης συνομιλώντας με πολλούς κατοίκους της περιοχής. 

Ξεκίνησε την επίσκεψη του από το εργοστάσιο μονωτικών υλικών FIBRAN (πετροβάμβακας), συνέχισε στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών - ΚΕΘΙΣ , δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία και ανάπτυηξη αυτών των δραστηριοτήτων στην περιοχή. Αμέσως μετά και μετά από παρότρυνση των ντόπιων έκαναν βόλτα στην πόλη όπου απόλαυσε τον καφέ του γι' αρκετή ώρα.

Αυτό που είχε ζητήσει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν να συναντηθεί και να ενημερωθεί για την εκτροφή βουβαλιών στην λίμνη Κερκίνη και γι΄αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εκτροφείς.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το χωριό Άνω Πορόια όπου έγινε αναφορά στον ήρωα του Β’ Π.Π. λοχία Δημήτριο Ίτσιο ο οποίος είχε καταγωγή από εκεί και πολέμησε σε πολυβολείο στο οροπέδιο Ομορφοπλαγιάς ή Μπέλες κοντά στο χωριό.

Αναχώρησε από τις Σέρρες, για τη Θεσσαλονίκη, με τις καλύτερες εντυπώσεις ευχαριστώντας τους τοπικούς φορείς για τη σημερινή φιλοξενία.

Δείτε τις εικόνες: