Μπορεί να πραγµατοποίησε σηµαντικές συναντήσεις (χωρίς όµως ιδιαίτερα αποτελέσµατα), ωστόσο το ταξίδι του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στις ΗΠΑ και τον Καναδά στοίχισε στα κρατικά ταµεία ο κούκος... αηδόνι.

Ο Νίκος Παππάς βρέθηκε από τις 13 µέχρι τις 18 Σεπτεµβρίου στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπου µεταξύ άλλων συναντήθηκε µε τον υφυπουργό Εµπορίου των ΗΠΑ Ίσραελ Χερνάντεζ, τη σύµβουλο Εθνικής Ασφάλειας του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζόαν Ο' Χάρα, ενώ παραχώρησε µία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο αµερικανικό δίκτυο CNN. Παράλληλα, συµµετείχε στο φόρουμ «Global Progress (Παγκόσµια Πρόοδος) 2017», µια διοργάνωση που δικτυώνει προοδευτικά think tank, πρωτοβουλίες, ινστιτούτα και κινήσεις από όλο τον κόσµο και που για δεύτερη χρονιά έλαβε χώρα στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Σύµφωνα µε το επίσηµο έγγραφο του υπουργείου, το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων του υπουργού έφτασε τα 5.877 ευρώ, ενώ η διανυκτέρευση στην Ουάσινγκτον κόστισε 1.120 ευρώ και στο Τορόντο και το Μόντρεαλ 717 ευρώ. Στον κ. Παππά, µάλιστα, δόθηκε και ηµερήσια αποζηµίωση (100 ευρώ την ηµέρα) συνολικά 500 ευρώ. Σύµφωνα, πάντως, µε το συγκεκριµένο έγγραφο, το συνολικό κόστος του υπηρεσιακού αυτού ταξιδιού, που ενδεχοµένως περιλαµβάνει και τους συνεργάτες που συνταξίδεψαν µε τον κ. Παππά, ανήλθε στα 26.993 ευρώ, ποσό ιδιαίτερα υψηλό, αν σκεφθεί κανείς τα οικονοµικά δεδοµένα της εποχής µας...