Τα ταξί ήταν ανέκαθεν οχήματα προπαγάνδας και οι οδηγοί τους έχουν καταγραφεί στο συλλογικό υποσυνείδητο ως λαϊκοί δημοσκόποι.

Μάλιστα, στις ένδοξες εποχές της πασοκαρίας ένας αείμνηστος πλέον πολιτικός από την εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθηνών, επειδή ήξερε τη δύναμη των ταξί, χαρτζιλίκωνε πιτσιρικάδες υποστηρικτές του, προκειμένου να επιβιβάζονται στα κουτουρού σε ταξί και να προπαγανδίζουν την υποψηφιότητά του.

Τώρα, αν αναρωτιέστε τι σχέση έχει αυτή η ιστορία με τη σημερινή κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, η απάντηση βρίσκεται στην επιχείρηση προσεταιρισμού της «κίτρινης φυλής» που έχει θέσει σε εφαρμογή το Μέγαρο Μαξίμου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την Τρίτη το απόγευμα ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζη, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλο και τον διαβεβαίωσε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου.

Το γεγονός, δε, ότι ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ -στην προσπάθειά του να κερδίσει την κυβερνητική εύνοια στα αιτήματα του κλάδου- ανέφερε στον Α. Τσίπρα ότι «το κλίμα αλλάζει υπέρ σου και μετά από εσένα υπάρχει Καιάδας» εξηγεί σε μεγάλο βαθμό από πού αντλεί μηνύματα ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του για να εκδίδει non-papers με αναφορές στη δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας μην ψάχνει, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία εταιρείες μέτρησης της κοινής γνώμης που θεωρούνται φαντάσματα. Τα γκάλοπ για λογαριασμό του πρωθυπουργού γίνονται από τον Θ. Λυμπερόπουλο, ο οποίος, επειδή έτυχε να μιλήσω μαζί του, μου εκμυστηρεύτηκε ότι θα ψηφίσει στις εκλογές τον Α. Τσίπρα, αν ρίξει μαύρο στην Uber και τις εταιρείες ενοικιαζομένων με οδηγό.