Με απόφαση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με το επικοινωνιακό επιτελείο της Πειραιώς, ξεκίνησαν τα πρώτα «φροντιστήρια» στους βουλευτές του κόμματος με σκοπό την πλήρη ενημέρωση τους για όλα τα θέματα με αφορμή την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ καθώς και την άψογη προετοιμασία και βελτίωση της παρουσίας τους στα τηλεοπτικά πάνελ.

Ήδη εγκαινιάστηκε η διαδικασία των «φροντιστηρίων» στα γραφεία της Πειραιώς, όπου συμμετείχε το πρώτο «γκρουπάκι» των βουλευτών αποτελούμενο από τους Κώστα Αχ. Καραναμλή, Χρήστο Μπουκώρο, Χρίστο Δήμα, Κώστα Σκρέκα, Νίκη Κεραμέως, Βασίλη Οικονόμου καθώς και τον Χρήστο Σταϊκούρα ο οποίος είχε και το ρόλο να ενημερώσει τους συναδέλφους του για τα οικονομικά θέματα και το πρόγραμμα της ΝΔ.

Για τα επικοινωνιακά ζητήματα και το media training των βουλευτών, τα «μαθήματα» έχουν αναλάβει ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου.

Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν με εντατικό ρυθμό το επόμενο διάστημα και αφού ολοκληρωθεί το media training, στη συνέχεια θα υπάρξουν θεματικές ενότητες στις οποίες οι βουλευτές της ΝΔ θα ενημερώνονται αναλυτικά, με ερωτοαπαντήσεις, από τον αρμόδιο τομεάρχη του κόμματος.