Μπορεί το πρόγραμμα του ταξιδιού του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, στον Καναδά να απαρτίζεται κυρίως από δραστηριότητες σχετικές με τα θέματα του υπουργείου του, ωστόσο μια συνάντηση ειδικά «χτυπάει στο μάτι», αυτή που θα έχει με την υπουργό Περιβάλλοντος, Κάθριν ΜακΚένα.

Η ατζέντα της συνάντησης δεν είναι, προς ώρας, γνωστή, αλλά το γεγονός οτι ένα από τα ανοιχτά θέματα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η διένεξη της με την καναδική εταιρία El Dorado Gold, υποψιάζει αρκετά για τη συζήτηση που θα έχουν.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η κυβέρνηση Τριντό εξελέγη με τα περιβαλλοντικά θέματα πολύ ψηλά στην ατζέντα, σε αντίθεση με τους προκατόχους της, την κυβέρνηση του συντηρητικού Στίβεν Χάρπερ, που είχε εκφράσει, μέσω του Καναδού πρέσβη στην Ελλάδα, την στήριξη της στην επένδυση στη Χαλκιδική. Η Κάθριν ΜακΚένα μάλιστα έχει παρελθόν ευαισθητοποιημένης δραστηριότητας στα περιβαλλοντικά, γι'αυτό και η υπουργοποίηση της είχε χαιρετιστεί από τους οικολόγους ακτιβιστές του Καναδά, κυρίως αυτών που αντιδρούν σε διάφορα έργα εξόρυξης.

Οι συμπτώσεις όμως δεν σταματούν εδώ: δυο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, τόσο ο Τριντό όσο κι η ΜακΚένα δέχονται σκληρή κριτική για την οπισθοχώρηση τους, κατά τους οικολόγους, σε αυτά ειδικά τα ζητήματα.

Είναι να διερωτάται λοιπόν κανείς τι ακριβώς θα συζητήσουν οι δυο τους και που θα «συναντηθούν» οι θέσεις τους.