Κλιμάκιο της Νέας δημοκρατίας αποτελούμενο από τον Βουλευτή Λασιθίου και τομεάρχη Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, τον βουλευτή Λέσβου και αναπληρωτή τομεάρχη ναυτιλίας Χαράλαμπο Αθανασίου , τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Β΄ Πειραιά Μιχάλη Λιβανό και τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στην περιοχή της Β΄ Πειραιά Νικόλαο Χουρσαλά, Αλεξάνδρα Γκανά και Αικατερίνη Μαλτέζου επισκέφτηκε την περιοχή της Σαλαμίνας προκειμένου να δει από κοντά το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής που προέκυψε μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» κοντά στη νήσο Αταλάντη.

Το κλιμάκιο έφτασε στην περιοχή της Σαλαμίνας λίγο πριν τις 13:00 και μαζί με τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης Νίκο Ελευθεριάνο επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές και στη συνέχεια το Δημαρχείο όπου και ενημερωθήκαν από τη δήμαρχο Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου, το δημοτικό σύμβουλο κ. Καπετανάκη και τον υπεύθυνο από την εταιρεία απορρύπανσης για το μέγεθος της καταστροφής αλλά και όλες τις ενέργειες που πρέπει αν γίνουν ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο οικολογικό θέμα που πλήττει την περιοχή.

Ο κ. Πλακιώτακης μιλώντας στον τοπικό τύπο έκανε λόγο για αργά αντανακλαστικά από πλευράς της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων που καθυστέρησαν με αποτέλεσμα να μεγαλώσει το μέγεθος της καταστροφής, ενώ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β΄ Πειραιά Μιχάλης Λιβάνος σε δήλωση του αναφέρει πως: "Επισκεφτήκαμε σήμερα τη Σαλαμίνα και τις παραλίες της Κυνόσουρας και των Σελινίων που επλήγησαν με σοβαρή οικολογική καταστροφή εξαιτίας του ναυαγίου ανοικτά της νήσου Αταλάντης. Πρόκειται για τεράστια καταστροφή που θα χρειαστούν σοβαρές και συντονισμένες προσπάθειες για να αποκατασταθούν οι ζημιές και για αυτό είναι προφανές δια γυμνού οφθαλμού ότι θα χρειαστεί πολύς καιρός. Οι κάτοικοι αγωνιούν για το φυσικό περιβάλλον κι αναπνέουν πετρέλαιο. Ο θαλάσσιος άξονας της Κυνοσουρας είναι βουτηγμένος στο πετρέλαιο. Το Υπουργείο άργησε χαρακτηριστικά να ενεργήσει και να απομονώσει την πετρελαιοκηλίδα, ενώ δυστυχώς ενημέρωσε το δήμο με καθυστέρηση 10 ωρών. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ να προβεί άμεσα σε ενέργειες που θα αποκαταστήσουν στο μέγιστο βαθμό το φυσικό περιβάλλον και πλούτο της περιοχής."