Εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς η παρουσία του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεόδωρου Φορτσάκη, στο δείπνο που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προς τιμήν του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του.

Στο δείπνο εκτός από τον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βάσει πρωτοκόλλου, δεν μπορούσε να παραβρίσκεται κάποιος άλλος κοινοβουλευτικός. Ωστόσο ο κύριος Φορτσάκης συνδέεται στενά, επί χρόνια, με τη Γαλλία καθώς έχει διατελέσει επί δωδεκαετία επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πάνθεον-Σορβόννη και έχει λάβει παράσημα από τη Γαλλική Δημοκρατία. Μεταξύ αυτών, το 2015 έλαβε το παράσημο του «Αξιωματικού της Λεγεώνας της Τιμής», το 2012 το παράσημο του «Αξιωματικού του Τάγματος του Φοίνικα για τους Ακαδημαϊκούς» και το 2006 το παράσημο του «Ιππότη του Τάγματος του Φοίνικα για τους Ακαδημαϊκούς».

Η σχέση του αυτή με τη Γαλλική Δημοκρατία του επέτρεψε να πάρει και ξεκάθαρη θέση υπέρ της υποψηφιότητας Μακρόν δίνοντας «αγώνα» για την εκλογή του. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, στη συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες, κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο πρόεδρος Μακρόν ήταν εξαιρετικά φιλικός και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες του βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ σε σχέση με τη χώρα του, πράγμα που ενισχύει περαιτέρω και τις σχέσεις των δύο χωρών.

Δείτε τις εικόνες: