Η επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν είναι αναμφισβήτητα το θέμα των ημερών. Οι δρόμοι άδειασαν το πρόγραμμα τηρήθηκε κατά γράμμα και τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στον Γάλλο Πρόεδρο.

Όπως όμως πάντα, έτσι και τώρα, η σύζυγος του Μακρόν, Μπριζίτ, κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα, από την πρώτη κιόλας στιγμή που κατέβηκε από το αεροπλάνο. Η κομψή εμφάνιση της, αλλά και το χαμόγελο της σε όλους, δεν πέρασαν απαρατήρητα.

Η κυρία Μακρόν έφτασε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα συνοδευόμενη από την σύντροφο του πρωθυπουργού Μπέττυ Μπαζιάνα και έμειναν εκεί για περισσότερο από μία ώρα.

Οι δύο Πρώτες Κυρίες βρέθηκαν μετά στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με την κυρία Μπαζιάνα, να ξεναγεί την Μπριζίτ Μακρόν στις εγκαταστάσεις.


Όσον αφορά στις στιλιστικές επιλογές των δύο κυριών, υπήρξε μια αρμονία, αν όχι ταύτιση, καθώς και οι δύο επέλεξαν ίδιες αποχρώσεις.

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, απλή, κομψή και σικάτη, εντυπωσίασε με το κλασικό σύνολο που επέλεξε. Εμφανίστηκε με ένα μαύρο παντελόνι, με λευκή μπλούζα και μαύρες γόβες, ενώ το σύνολο συμπλήρωνε μια λευκή Louis Vuitton τσάντα που κρατούσε. Στον αντίποδα η Μπέττυ Μπαζιάνα επέλεξε ένα σικάτο αμάνικο λευκό φόρεμα και nude γόβες και ένα μικρό τσαντάκι επίσης σε nude απόχρωση.

Οι κυρίες Μπαζιάνα και Μακρόν επισκέφτηκαν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στη συνέχεια το εμβληματικό κτήριο του Ρένζο Πιάνο για το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΝ), στο οποίο φιλοξενούνται η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη

Η κυρία Μακρόν ξεναγήθηκε στους χώρους της Λυρικής σκηνής, ρωτώντας, μάλιστα για το πρόγραμμα της νέας σεζόν. Η διερμηνέας της εξήγησε ότι ξεκινάει με Ηλέκτρα και καθώς ξεκίνησε να της εξηγεί γύρω από το έργο, η Μπριζίτ Μακρόν τής εξήγησε ότι δεν χρειάζεται καθώς το γνωρίζει.


«Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ» είπε η κ. Μακρόν, ενώ σχολίασε θετικά την υπέροχη, ηλιόλουστη μέρα, συμπληρώνοντας την αγάπη της για το δέντρο της ελιάς. «Έχω πάντα μια ελιά στο σπίτι» είπε.

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας δεν έκρυψε γενικότερα τη χαρά της από την επίσκεψη στην Ελλάδα και για την υποδοχή που τις επιφύλαξαν οι Έλληνες. «Είναι η πρώτη μου επίσημη επίσκεψη στη χώρα σας και έχει τη σημασία του αυτό. Είναι πολύ μεγάλη χαρά που είμαι εδώ και για την υποδοχή» είπε η Μπριζίτ Μακρόν δείχνοντας την σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα