Κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά φαίνεται ότι ήταν για τον δήµαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καµίνη, τα πρώτα µηνύµατα που πήρε µετά την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία της ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης. Σύμφωνα με το SECRET, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, το πρωί της προ-περασμένης  ∆ευτέρας, λίγο πριν ανακοινώσει επίσηµα τις προθέσεις του, συγκάλεσε συνεδρίαση των δηµοτικών και διαµερισµατικών συµβούλων της παράταξής του στο παλαιό δηµαρχείο στην Πλατεία Κοτζιά, προκειµένου να τους ενηµερώσει. Η πρόσκληση ήταν για τις 10, αλλά η συµµετοχή ήταν µάλλον περιορισµένη, ενώ οι δηµοτικοί και διαµερισµατικοί σύµβουλοι που εξέφρασαν τη συµπαράστασή τους, λιγοστοί.

Αντίθετα, πολλοί από όσους ήταν εκεί δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους, καθώς, εκτός από τα πρόσωπα µε θεσµική ιδιότητα, είχε προσκαλέσει και εκπροσώπους σωµατείων και συλλόγων της Αθήνας µε τους οποίους διατηρεί στενούς δεσµούς. Τα σχόλια που ακούστηκαν ήταν αρνητικά όχι µόνο για την απόφασή του να µην παραιτηθεί από τη θέση του δηµάρχου, αλλά και επειδή επέλεξε την αίθουσα του ∆ηµοτικού Συµβουλίου για να µιλήσει για ένα θέµα που δεν ήταν αυτοδιοικητικής φύσης.

Ο ίδιος δεν έκρυψε την ενόχλησή του και για την περιορισµένη συµµετοχή και για το υποτονικό κλίµα. Ωστόσο, µαθαίνουµε ότι οι δυσάρεστες εκπλήξεις τού ήρθαν και από αλλού. Πριν από λίγες ηµέρες στη Χαριλάου Τρικούπη έγινε συνεδρίαση των νοµαρχιακών επιτροπών της Α’ και Β’ Αθηνών, µε την παρουσία της Τόνιας Αντωνίου και του πρώην προέδρου της ΚΕ∆Ε Κώστα Ασκούνη.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η µεγάλη πλειονότητα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης από την Αθήνα µίλησε µε διόλου κολακευτικά λόγια για τη δηµαρχιακή θητεία του κ. Καµίνη, δείχνοντας πως δεν σκοπεύει να τον στηρίξει στην πορεία του προς την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. Από κάποιους µάλιστα τέθηκε επιτακτικά το θέµα της ανάγκης να παραιτηθεί από το δηµαρχιακό αξίωµα για όσο διάστηµα βρίσκεται σε εξέλιξη η εσωκοµµατική αναµέτρηση. Προφανώς, ανάµεσα στους συγκεντρωθέντες υπήρχαν κάποιοι φίλοι του που έσπευσαν να του µεταφέρουν τα… δυσάρεστα νέα, τα οποία τον ενόχλησαν και µάλιστα πολύ.