Επισκέψεις «υψηλών» πολιτικών προσώπων είχε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η περιοχή της Ζαχάρως, στην Ηλεία, η οποία για άλλη μια φορά βρέθηκε στο επίκεντρο των ΣΥΡΙΖΑϊκών ζυμώσεων.

Αφορμή στάθηκε το εναλλακτικό camping της Νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος στο «Apollo Village», στο Γιαννιτσοχώρι. Το «παρών» έδωσαν, εκτός από δεκάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ της νέας γενιάς -πολλά από τα οποία σήμερα εργάζονται σε πολιτικά γραφεία υπουργών ή βουλευτώνπου απόλαυσαν τις πανέμορφες παραλίες και διασκέδασαν υπό τους ροκ αλλά και ρεμπέτικους ήχους συγκροτημάτων, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Το κεντρικό θέμα του φετινού camp ήταν οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα και γι’ αυτό προσκεκλημένος τη δεύτερη ημέρα ήταν ο πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Farid Fernandez.

Ωστόσο, οι υπουργοί που ταξίδεψαν μέχρι την Πελοπόννησο την τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων προσπάθησαν να εξηγήσουν στους αριστερούς νεολαίους που είχαν συγκεντρωθεί τη στρατηγική, τα όρια και τις δυνατότητες της αριστερής πολιτικής, υπό το πρίσμα βεβαίως της υλοποίησης των Μνημονίων, με αρκετούς από τους «μικρούς» να μη μένουν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις των κυβερνητικών στελεχών.

Διαβάστε το ρεπορτάζ για όσα συνέβησαν στο Γιαννιτσοχώρι στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορούν.