«Σεβαστείτε τα μπάνια του λαού» είχε πει το καλοκαίρι του 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν οι συνεργάτες του τον πίεζαν να προχωρήσει σε εκλογές. Ωστόσο το πολιτικό ...θερμότετρο τις τελευταίες μέρες έχει χτυπήσει κόκκινο. Από τη μια οι αποκαλύψεις γύρω από τις συνομιλίες του υπουργού Αμύνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη και από την άλλη τα όσα αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο νέο του βιβλίο για τα όσα διαδραματίστηκαν το καλοκαίρι του 2015, έχουν φέρει την κυβέρνηση σε πολύ δύσκολη θέση.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τα όσα διαδραματίζουν και βλέπουν το φως τη δημοσιότητας γύρω από τα γεγνότα του καλοκαιρίού του 2015. «Ήρθε η ώρα η Δικαιοσύνη να επιτελλέσει το καθήκον της» έλεγε με νόημα στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ στα parapolitika.gr καλούμενος να σχολιάσει τις τελευταίες εξέλιξεις.

Στο στόχαστρο της Πειραιώς έχει μπεί ο Αλέξης Τσίπρας καθώς όπως τονίζουν πηγές του κόμματος της αξιωκατικής αντιπολίτευσης «την απόλυτη ευθύνη για τον επικίνδυνο θεσμικό κατήφορο, που υπονομεύει τη δικαιοσύνη, το κράτος δικαίου και τις ίδιες τις αξίες στις οποίες στηρίζεται η δημοκρατία μας, έχει ο πρωθυπουργός».

Από την άλλη προσθέτουν ότι «Μέγαρο Μαξίμου όχι μόνο δεν έχει ζητήσει ευθύνες για τις εξόφθαλμες παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων στο έργο της Δικαιοσύνης αλλά σιωπά προκλητικά απέναντι στους αποκαλυπτικούς διάλογους του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και άλλα κυβερνητικά στελέχη, κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015».

Επικριτικός εμφανίστηκε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σε τηλεοπτική του εμφάνιση σχολιάσε μεταξύ άλλων σχετικά με το συγκεκριμενο ζήτημα λέγοντας ότι «ο Χουλιαράκης "προδότης", ο Σταθάκης "άθλιος", ο Παππάς να λέει “θα δείρουμε τον Στουρνάρα” και ο Τσίπρας να λέει θα τον διώξουμε με μπουνιές και κλωτσιές. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι συμμορία».

Πέρα από τις θεσμικές πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναλάβει η ΝΔ το επόμενο διάστημα πάνω στα συγκεκριμένα αυτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει την απευθείας επικοινωνία που έχει εγκαινιάσει εδώ και καιρό με τους πολίτες. Έτσι την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία όπου θα επισκεφθεί την Δράμα και την Καβάλα.

Σκοπός και αυτής της περιοδείας όπως και εκείνων σε Θεσσαλία και Λακωνία είναι η επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους απλούς πολίτες. Άλλωστε δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι η στρατηγική που ακολουθείται στις μέχρι τώρα περιοδείες βασίζεται στην άμεση επαφή με κοινωνικές ομάδες και πολίτες ενώ σε δεύτερο πλάνο περνούν οι ομιλίες και οι κομματικές εκδηλώσεις.

Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εντείνει τις συναντήσεις του με εκπρόσωπους συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση. Μετά τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εργαζομένους με ειδικό καθεστώς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα έχει συναντήσεις με ενστόλους, εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας όπως γιατρούς, νομικούς και μηχανικούς που πλήττονται απο τις ασφαλιστικές εισφορές.

Τέλος, όλες αυτές οι πρωτοβουλίες έχουν ως καταληκτικό σταθμό τη ΔΕΘ. Εκεί ο πρόεδρος της ΝΔ θα συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις του για μια σειρα θεμάτων που θα έχουν περάσει μέσα από τα όσα άκουσε στις συναντήσεις που είχε με τους πολίτες.