«Κάντε εσείς αυτά που κάνει ο Παύλος και µετά συζητάµε». Αυτή η φράση αποδίδεται στον πρωθυπουργό από συνεργάτη του, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι η στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας είναι πλήρης και αβίαστη. ∆εν είναι µόνο ότι ο Παύλος είναι προσωπικός φίλος του Αλέξη και βρίσκονται όποτε µπορούν οικογενειακά.

Ούτε είναι µόνο ότι ο Πολάκης είναι ισχυρός στο κόµµα, όπως αποδείχθηκε στο τελευταίο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κυρίως το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι ο Πολάκης κάνει κάτι εξαιρετικά χρήσιµο επιτιθέµενος µε αυτόν τον…  «ανενδοίαστο» τρόπο, γιατί συσπειρώνει, ικανοποιεί το φανατισµένο πλήθος (όσο έχει αποµείνει κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ) και λειτουργεί ως «αντι-Aδωνις», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Εποµένως, η στήριξη Τσίπρα στον Πολάκη δεν είναι όπως αυτή στον Καµµένο (εκεί «παίζει» και η ανάγκη, αφού δεν υπάρχει άλλος πρόθυµος κυβερνητικός εταίρος), ούτε όπως εκείνη στον Τόσκα (γιατί πίσω από τον Τόσκα υπάρχει και ο Κοτζιάς). Είναι µια στήριξη ειλικρινής και αυθεντική από έναν πρωθυπουργό που τον θεωρεί «παλληκάρι» και τον εµπιστεύεται πιο πολύ από τους περισσότερους στην κυβέρνησή του.