Κοινή επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα συνυπέγραψαν 22 φορείς της Κορινθίας, ζητώντας περισσότερη αστυνόμευση στην περιοχή έπειτα από συνεχή κρούσματα κλοπών σε σπίτια και αγροτικές καλλιέργειες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «η κίνηση αυτή ήταν αποτέλεσμα της εκτενούς συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων της 24ης Μαΐου 2017, κατά την οποία συμφωνήσαμε να σταλεί η επιστολή σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η αστυνόμευση και να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα από την αύξηση της εγκληματικότητας».

Η επιστολή συνυπογράφεται από το βουλευτή Κορινθίας της ΝΔ Χρίστο Δήμα, τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Καλλίρη, τους Αντιπεριφερειάρχες, όλους τους δημάρχους του νομού, τους προέδρους των ενώσεων αγροτικών συλλόγων και των εμπορικών συλλόγων. Αυτό που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ωστόσο, ήταν η στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής, οι οποίοι αρνήθηκαν να την υπογράψουν.

Οι υπογράφοντες στο κείμενο τους κάνουν λόγο για «μια κραυγή αγωνίας και είναι η πρώτη φορά που μια επιστολή συνυπογράφεται από τόσους πολλούς θεσμικούς φορείς του νομού, δείγμα της έντασης του προβλήματος, παρά την αξιέπαινη προσπάθεια του συνόλου του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας».