Ένας χρόνος κλείνει αυτές τις ημέρες από τότε που έφυγε από τη ζωή η 16χρονη κόρη του ανεξάρτητου βουλευτή και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκου Νικολόπουλου. Η άτυχη Νίκη δίνοντας μια δύσκολη μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, μετά από πνευμονικό οίδημα, εγκεφαλικό και ανακοπή καρδιάς, ξεψύχησε στις 6 Ιουνίου του 2016 και τώρα, το Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα το μνημόσυνο.

Η μητέρα της, Τασία Μανωλοπούλου, μόλις είχε μάθει το οδυνηρό νέο, είχε γράψει ένα συγκινητικό μήνυμα στο προφίλ της στο facebook, ενώ την ίδια ανάρτηση μοιράστηκε στο Διαδίκτυο και ο κ. Νικολόπουλος. Σε αυτή, έγραφε τότε: «Άγγελος ήρθες ... Άγγελος έφυγες ... Σπουδαία έζησες και ακόμα πιο σπουδαία πας εκεί ψηλά ... Η ψυχή σου δεν ταίριαξε ποτέ στον κόσμο μας αλλά με το σώμα σου ίσως βοηθήσεις κάποιους άλλους να ζήσουν πιο αξιοπρεπή κ εύκολη ζωή .... Είμαι πολύ περήφανη για σένα ... σε ευχαριστώ που ήρθες .... σε ευχαριστώ για όσα μας έδωσες ... σ αγαπάω απέραντα ...είσαι η Νίκη μου ... η Νικήτρια ! (3/3/2000 - 6/6/2016) και για πάντα».

Να θυμίσουμε ότι μετά τον θάνατο της 16χρονης, οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση των οργάνων της -καθώς οι γονείς της αποφάσισαν να τα δωρίσουν- και ακολούθησε η μεταμόσχευσή τους σε άλλο ασθενή.