Δύσκολη η χθεσινή βραδιά, κυρίως για τους Έλληνες πολίτες που θα κληθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό για την συμφωνία του Τσίπρα με τους δανειστές μέσω των δυσβάσταχτων μέτρων που έρχονται. Όσο οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφιζαν τα καταστροφικά μέτρα, φρόντισαν να ελαφρύνουν τουλάχιστον την δική τους βραδιά, τόσο οι ίδιοι, όσο και διάφορα… χάπενινγκ που συνέβησαν.

Μέλη της ΛΑΕ διατάραξαν τη συζήτηση ρίχνοντας φυλλάδια διαμαρτυρίας από τα θεωρεία. Σε αυτά αναφερόταν χαρακτηριστικά «Το δικό μας Survivor - 7 χρόνια, 4 μνημόνια», ενώ υπήρχε και μία γελοιογραφία του ΚΥΡ για τα μέτρα και τα αντίμετρα...  

Από τα ξεχωριστά στιγμιότυπα της βραδιάς η εντυπωσιακή εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία για την… περίσταση επέλεξε να φορέσει ένα κολλητό άσπρο φόρεμα, σπάζοντας προφανώς την μαυρίλα του μνημονίου. Κάθισε σταυροπόδι δίπλα στον πρωθυπουργό και έκλεψε τις εντυπώσεις, τουλάχιστον για την βραδιά.  

Ο φωτογραφικός φακός μάλιστα συνέλαβε τον Πάνο Καμμένο να πλησιάζει τον κ. Καραμανλή και τον χαιρετά θερμά. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αφού τελείωσε την ομιλία του, βρέθηκε στο εντευκτήριο της Βουλής και χαιρέτησε με χειραψία τον κ. Καραμανλή, λέγοντας του "τα σέβη μου κύριε πρόεδρε".   Συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο είχε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά τη ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.        

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, πλησίασε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο έδρανο του και τον τσίμπησε στο μάγουλο, αφού ο δεύτερος δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία του.