Λίγο πριν από τις εσωκοµµατικές εκλογές στη Ν.∆., ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραµανλής είχε συναντηθεί κατ’ επανάληψη µε τον Ιβάν Σαββίδη στο διαµέρισµα που διατηρεί στον περιφερειακό του Λυκαβηττού. Όπως αναφέρει το Secret, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, "σε µία από τις συναντήσεις, ο µεγαλοµέτοχος του ΠΑΟΚ φέρεται να είχε ρίξει στο τραπέζι της συζήτησης και το ενδεχόµενο της δηµιουργίας µιας «Λέγκας του Βορρά». Τότε, ο Καραµανλής είχε απορρίψει µε το άκουσµα και µόνο την ιδέα του Ιβάν.

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της Ν.∆. φαίνεται ότι έβαλε σε δεύτερες σκέψεις τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος άρχισε να επενδύει στις σκέψεις του οµογενούς επιχειρηµατία. Η επικοινωνία των δύο ανδρών πύκνωσε, καθώς και οι επισκέψεις στην Παναγή Κυριακού προσώπων που κινούνταν στη σφαίρα της επιρροής του Σαββίδη, όπως ο βουλευτής Αναστασιάδης, ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο πρώην γραµµατέας της Ν.∆. Ανδρέας Παπαµιµίκος.

Το γεγονός ότι δεν υπήρξε καµία αντίδραση από την πλευρά Καραµανλή στα όσα υποστήριξε ο Ιβάν έρχεται να επιβεβαιώσει όσους διαδίδουν ότι δεν θα τον ενοχλούσε ένας βορειοελλαδίτικος σχηµατισµός που θα είχε τη στήριξη του οµογενούς επιχειρηµατία και θα εξυπηρετούσε τον στόχο της αποδυνάµωσης του Μητσοτάκη".