Ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης που έχασε τη ζωή του στη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου Χιούι, σήμερα το πρωί, συνδεόταν με προσωπική φιλία με τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη όπως έκανε γνωστό σήμερα και ο ίδιος μέσω της σελίδας του στο facebook.

Ο ανώτατος αξιωματικός που καταγόταν από την Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου είχε προαχθεί σε υποστράτηγο στις κρίσεις του περασμένου Μαρτίου και είχε τοποθετηθεί υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

Ο Ιωάννης Τζανιδάκης, εκτός από την προσωπική φίλια και την κοινή καταγωγή, διετέλεσε και Υπασπιστής του Γιάννη Πλακιωτάκη κατά την περίοδο που ήταν υφυπουργός Άμυνας, από το Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι τον Οκτώβριο του 2009.

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με ανάρτηση του στο facebook δήλωσε συντετριμμένος από τον απώλεια του φίλου και πρώην υπάσπιστή του, αναφέροντας συγκεκριμένα: 

«Η Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες, θρηνούμε για την απώλεια των τεσσάρων άξιων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας, που έχασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος.
Ιδιαίτερα εγώ, είμαι βαθύτατα συντετριμμένος διότι με τον υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη μας συνέδεε βαθύτατη προσωπική φιλία και υπήρξε διευθυντής του στρατιωτικού μου γραφείου την περίοδο, που άσκησα τα καθήκοντα του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ήταν πραγματικά τέσσερις εκλεκτοί στρατιωτικοί και σπάνιοι άνθρωποι που ξεχώρισαν για τον επαγγελματισμό, το ήθος, την σεμνότητα και την προσφορά τους στις ένοπλες δυνάμεις μας και την πατρίδα.

Εύχομαι θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και τους οικείους τους».