Στο σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας θα μεταβεί το μεσημέρι ο πρωθυπουργός όπου θα παρακαθήσει σε γεύμα των κατασκευαστών του οδικού δικτύου. Πρόκειται για πλέον σύγχρονο κτίριο στην είσοδο της Αχαϊκής πρωτεύουσας την κατασκευή του οποίου επέσπευσε και ολοκλήρωσε τον Ιούλιο του 2009 , ως υπουργός Πολιτισμού, ο Αντώνης Σαμαράς.

Το έργο είχε ξεκινήσει το 2004 και ο Σαμαράς το παρέλαβε από τον Μιχ. Λιάπη τον Ιανουάριο του 2009, κυριολεκτικά στα … μπετά αν όχι στα πρώτα … καλουπώματα. Αμέσως, όπως έκανε και με το μουσείο της Ακρόπολης, γύρισε ανάποδα γη και ουρανό επιτυγχάνοντας το ακατόρθωτο έως σήμερα. Παρέδωσε δύο τέτοιους χώρους σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει διθυραμβικά σχόλια από τους «παίκτες» του παγκόσμιου πολιτιστικού στερεώματος.

Ο Καραμανλής τότε είχε εκφραστεί με τα καλύτερα για τον υπουργό του κάνοντας συνεχώς μνεία στην αποτελεσματικότητα του. Στη διάρκεια της τελετής εγκαινίων στις 29 Ιουλίου 2009 , στην Πάτρα ο Σαμαράς είχε πει: «Εμείς οι Έλληνες μπορεί να είμαστε επιρρεπείς σε διαφωνίες και έριδες , αλλά στα θέματα του πολιτισμού οφείλουμε να έχουμε την αρετή να ξεπερνάμε τις αντιπαλότητες και να συνεργαζόμαστε. Κι αυτή η τάση ενισχύεται τα τελευταία χρόνια. Πράγμα παρήγορο και ελπιδοφόρο».

Ως προς την … τάση έπεσε έξω, τουλάχιστον τώρα. Ως προς την αποδοχή της διαχρονικότητας ενός πολιτιστικού έργου θα φανεί με το αν ο Αλ. Τσίπρας κάνει μνεία στη συμβολή του Αντ. Σαμαρά για το μουσείο.