Στην γενέτειρα και "κάστρο" των Καραμανλή, την Πρώτη Σερρών, βρέθηκε το απόγευμα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Μετα την ΚΟ της ΝΔ όπου έδωσε το παρών πέταξε για την Θεσσαλονίκη και απο εκει επισκέφθηκε οδικώς την Αμφίπολη. Ήταν μια ιδιωτική επίσκεψη και ξενάγηση. Ήταν μόνος του. Τον συνόδευε μόνο ο βουλευτης Σερρών και εξαφελφος Κωστας Αχ. Καραμανλης.

Στην Αμφίπολη υποδέχθηκε τον πρώην πρωθυπουργό ο περιφερειάρχης Κεντρικης Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Οι πάγοι απο την προεδρική κούρσα στην οποία ο Κ.Καραμανλης στήριξε τον Βαγγέλη Μειμαρακη, εχουν λιώσει...

Στη συνέχεια πήγαν στην Πρώτη Σερρών. Ενα τσίπουρο που πήγε να πιει στο καφενείο στην πλατεία του χωριού οπου εχει στηθεί ενα επιβλητικό άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, εξελίχθηκε σε ...λαϊκό προσκύνημα. Πάνω απο 400 άτομα πήγαν να τον χαιρετίσουν. Του εξέφραζαν την αγαπη τους. Αρκετοί τον ρωτούσαν "ποτε θα γυρίσει".. Δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για τις πολιτικές εξελίξεις. Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν πολυ προσεχτικος. Απέφυγε να πει οτιδήποτε που θα μπορούσε να σχολιαστεί.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα διανυκτερεύσει στο πατρικό σπίτι του Κωνσταντίνου Καραμανλή το οποίο έχει ανακαινιστεί εδώ και χρόνια. Το μισό λειτουργεί ως Μουσείο και το υπόλοιπο ως κατοικία. Εκει διαμένει και ο Κωστας Αχ.Καραμανλης οταν επισκέπτεται την εκλογική του περιφέρεια.