Πολλές συζητήσεις και υπόγειες -μέχρι στιγμής αντιδράσεις από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, έχει προκαλέσει η καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης και του «γαλάζιου» περιφερειάρχη Ηπείρου. Προ ημερών, μάλιστα, ο Αλέκος Καχριμάνης συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, και τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, και δήλωσε πως έχουν χαράξει έναν «οδικό χάρτη» για να βρεθούν οι λύσεις και οι χρηματοδοτήσεις για σημαντικά ζητήματα της Ηπείρου και συγκεκριμένα για τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιονία Οδό και για το κομμάτι Καμπή-Γέφυρα Καλογήρου, αλλά και για το κομμάτι Ιωάννινα-Κακκαβιά.

Τα κυβερνητικά στελέχη έχουν αναφέρει πως βρίσκουν «κοινούς τόπους συνεννόησης» με τον κ. Καχριμάνη, αν και προέρχονται από εντελώς διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, κάτι που ασφαλώς «ανεβάζει τις μετοχές» του «γαλάζιου» περιφερειάρχη σε τοπικό πολιτικό επίπεδο. Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στο τοπικό στελεχιακό δυναμικό του κυβερνώντος κόμματος, καθώς βλέπουν υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύουν με τον τρόπο τους ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Ενόχληση για αυτό το πολιτικό «φλερτ» λέγεται ότι υπάρχει και μεταξύ των «γαλάζιων» στελεχών, τα οποία δηλώνουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους ότι «δεν περίμεναν τίποτα άλλο από έναν “καραμανλικό” περιφερειάρχη», θυμίζοντας τα σενάρια περί υπόγειων επαφών μεταξύ της κυβέρνησης και της πλευράς του πρώην πρωθυπουργού της Ν.Δ.