Συνεχίζοντας την άγρια πολεμική του εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη ο εκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατία» Γιάννης Φιλιππάκης έδωσε εντολή για μια νέα επίθεση, με αφορμή το… «Τάμα του Έθνους».

Με τίτλο «Αυτογκόλ του Κυριάκου για το «Τάμα του Έθνους» σε ανυπόγραφο ρεπορτάζ η εφημερίδα αναφέρεται στην κίνηση του κ. Μητσοτάκη να ζητήσει από τους 16 βουλευτές του που μαζί με τον Π. Καμμένο (ΑΝΕΛ) και το ανεξάρτητο Ν. Νικολόπουλο κατέθεσαν σχετική ερώτηση, να αποσύρουν τις υπογραφές τους.

Στο ρεπορτάζ αναφέρονται μεταξύ άλλων, τα εξής : «Με μία κίνηση που προκάλεσε ερωτήματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχρέωσε τους 16 βουλευτές της ΝΔ να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους από την ερώτηση στην Βουλή για την υλοποίηση του Τάματος του Έθνους,. Για τον πρόεδρο της ΝΔ ύστερα από αυτή την αναδίπλωση που επέβαλε το ερώτημα που γεννάται είναι ποιο στρατόπεδο επιλέγει και κατά πόσο τελικά επηρεάζεται από τους εθνομηδενιστές και τους αποκαλούμενους «Σκυλακάκηδες». Άλλωστε η εκπλήρωση του τάματος για την ανέγερση του Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα αποτελεί μία επένδυση-χωρίς χρήματα του Δημοσίου αλλά ιδιωτών-που, εκτός από θέσεις εργασίας επιφέρει τελικά και έσοδα στο κράτος. Τελικά θέλει ή όχι τις επενδύσεις ο κ. Μητσοτάκης;»

Δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που ο Γιάννης Φιλιππάκης και η εφημερίδα του επιτίθενται προσωπικά στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για διάφορα θέματα . Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα υιοθετώντας πλήρως την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, όπως , για παράδειγμα, οι κατά μέτωπο επιθέσεις στον ίδιο και την σύζυγο του. Προφανώς, η τακτική αυτή έχει στόχο να υπονομεύσει τον κ. Μητσοτάκη και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια περίοδο που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να αγγίζει τα όρια της αυτοδυναμίας . Ταυτόχρονα θέλει ακόμα προφανέστερα να εξυπηρετήσει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρώντας-ανεπιτυχώς- να δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία.

ΥΓ: Στο ρεπορτάζ ο ανώνυμος συντάκτης «λησμόνησε» να αναφέρει ότι το 1968- την περίοδο της Χούντας- ο Γεώργιος Παπαδόπουλος είχε αναγγείλει την ανέγερση του ναού στα Τουρκοβούνια. Είχε δημιουργήσει μάλιστα και ειδικό ταμείο στο οποίο συγκεντρώθηκαν 453 εκατομμύρια, αλλά τα 406 «ξαφανίστηκαν» πριν καν μπει ο θεμέλιος λίθος . Ήταν η μία και μοναδική πρωτοβουλία για το θέμα αυτό καθώς από την μεταπολίτευση και μετά ούτε οι κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή ούτε όλες όσες ακολούθησαν(μεταξύ των οποίων του Κώστα Μητσοτάκη, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά) ανέλαβαν οποιαδήποτε σχετική πρωτοβουλία για προφανείς λόγους.