Μια τοποθέτηση που συζητήθηκε και απέσπασε θερμό χειροκρότημα από τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ έκανε ο Νίκος Λυσιγάκης. Ο νεαρός από την Εύβοια, που πολλοί πιστεύουν ότι θα διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο του νομού, μίλησε ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάγκη η ΝΔ να αγκαλιάσει και να μιλήσει σε όλους τους πολίτες σήμερα, καθώς ο θυμός κυριαρχεί ακόμα στην ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό ζήτησε μια νέα προσέγγιση, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα έχει στόχο την εξάλειψη των ανισοτήτων, κυρίως μέσα από τη θωράκιση των θεσμών.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως στην κοινωνία συνεχίζει να υπάρχει αίσθημα αδικίας, με αποτέλεσμα αυτό να γίνεται θυμός από πολίτες που ανησυχούν για τη δουλειά τους, για το σπίτι τους και νιώθουν πως δεν υπάρχει κανένας να τους υπερασπιστεί. «Όλη η παραγωγή στηρίζεται σε ανθρώπους, που παλεύουν για το μέλλον τους. Εμείς με αυτούς τους ανθρώπους είμαστε. Μαζί τους πρέπει να χτίσουμε μια καινούργια και κυρίως αδιαμεσολάβητη σχέση. Η ΝΔ να είναι στήριγμα για τους αδύναμους και ανάχωμα στους ασύδοτους ισχυρούς» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε την ανάγκη η Νέα Δημοκρατία να δώσει έμφαση στα προβλήματα της Εύβοιας, που είναι ήδη διογκωμένα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα, πήρε αμέσως μετά το λόγο και σχολίασε θετικά τα όσα είπε ο Νίκος Λυσιγάκης, ο οποίος το Σεπτέμβριο του 2015 ήταν στην εκλογική λίστα της Νέας Δημοκρατίας, στην Εύβοια και θεωρείται ένα από τα ελπιδοφόρα στελέχη της ΝΔ του σήμερα, προερχόμενος από την ΟΝΝΕΔ.