Είναι σίγουρα ένας από τους πιο συμπαθείς και δημοφιλείς πολιτικούς, πράγμα που φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις αλλά και από τις ψήφους που συγκεντρώνει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο λόγος για τον Νικήτα Κακλαμάνη, που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις όχι μόνο ως πολιτική οντότητα, αλλά και ως προσωπικότητα.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής είναι από τους πολιτικούς που τολμούν να «σπάσουν» τα πολιτικά στερεότυπα τόσο με τον λόγο όσο και με το στυλ του.

Αυτό φάνηκε και από την πρόσφατη εμφάνισή του στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου επέλεξε να ακολουθήσει τις επιταγές της μόδας, που φέτος στηρίζουν τον συνδυασμό διαφόρων σχεδίων, αλλά και των casual και πιο καλών ρούχων.

Ετσι, ο Νικήτας Κακλαμάνης εμφανίστηκε με πουά πουκάμισο, που συνδύασε με καρό σακάκι και εμπριμέ γραβάτα. Το σύνολό του ολοκλήρωσαν τα αθλητικά παπούτσια που επέλεξε. Οι ενδυματολογικές προτιμήσεις του τραβούν τα βλέμματα, καθώς ο κ. Κακλαμάνης κατορθώνει να είναι πάντα στυλάτος και μοντέρνα ντυμένος, χωρίς όμως να ξεπερνά τα όρια και πάντα σεβόμενος τη θέση και την ιδιότητά του.

Δεν είναι από εκείνους που φορούν αυστηρά κοστούμια και είναι ελάχιστες οι φορές που τον έχουμε δει να τα επιλέγει, καθώς προτιμά να είναι πιο χαλαρός στις ενδυματολογικές του επιλογές.

Η καθημερινότητά του στη Βουλή -όταν δεν έχει κάποιο προγραμματισμένο ραντεβού ή όταν δεν εμφανίζεται σε τηλεοπτική εκπομπή- τον βρίσκει με πουκάμισα, πουλόβερ και τώρα τον χειμώνα συχνά συμπληρώνει την εμφάνισή του με κάποιο κασκόλ ή φουλάρι.

Τα έντονα χρώματα είναι σίγουρα το δυνατό του σημείο.

Πολύ σπάνια θα εμφανιστεί με μονόχρωμα ή σκουρόχρωμα ρούχα, αφού ακόμα και στα έδρανα της Βουλής φροντίζει να έχει χρωματικές λεπτομέρειες, που να σπάνε τη μονοτονία, είτε με κάποιο πουκάμισο είτε με κάποια ιδιαίτερη γραβάτα.

Πέρα όμως από τα ρούχα, και τα παπούτσια του Νικήτα Κακλαμάνη κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Διαθέτει μια αρκετά μεγάλη γκάμα, σε επίσης έντονα χρώματα, και τα περισσότερα από αυτά είναι αθλητικά, αφού ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προτιμά να είναι άνετος από το να περιορίζεται στα κλασικά ζευγάρια που επιλέγουν οι περισσότεροι βουλευτές.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, με το νεανικό και πάντα επιμελημένο στυλ του, είναι σίγουρα μια απάντηση σε αρκετά μέλη της κυβέρνησης που τα τελευταία κυρίως χρόνια προσπαθούν με τις ατημέλητες και συχνά… χύμα επιλογές τους να πείσουν το ευρύ κοινό πως έτσι «τα βάζουν με το κατεστημένο».   Αυτό που πετυχαίνουν συνήθως είναι να σχολιάζονται αρνητικά και να μη σέβονται καν τον χώρο και την ιδιότητά τους στη Βουλή.