Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τελευταία στα… οικονομικά πηγαδάκια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Μάλιστα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος φαίνεται πως έπειτα από τον ανασχηματισμό της σκιώδους κυβέρνησης επέλεξαν μια πιο επιθετική πολιτική απέναντι στην οικονομική ηγεσία της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και όσα διαδραματίσθηκαν ανάμεσα στον ίδιο και του υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Συγκεκριμένα, ο κος Σταϊκούρας αναφέρθηκε σε τρία κείμενα που ενέκρινε ο κος Τσακαλώτος, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση προθύμων» που ασκεί τυχοδιωκτική πολιτική. Αναλυτικότερα ο γαλάζιος βουλευτής χθες αναφέρθηκε στον Προϋπολογισμό, την απόφαση του Eurogroup και την επιστολή προς τους θεσμούς και επισημαίνει ότι «αυτό είναι το τίμημα της διγλωσσίας» της κυβέρνησης.

Φυσικά η απάντηση του κου Τσακαλώτου ήταν άμεση και… φαρμακερή – δίνοντας συνέχεια στη βεντέτα που είχε ξεκινήσει από την Πειραιώς - λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο κος Σταϊκούρας τους κουράζει με την εμμονή του, ενώ επιχειρηματολογώντας σχετικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός πως «ο ίδιος ψήφισε παρών και οι συνταξιούχοι πήραν ένα μικρό βοήθημα. Νομίζω ότι είναι το μόνο που μένε και άρα το μόνο που χρειάζεται να ειπωθεί».

Π.Κ.