Αυθόρμητος, ειλικρινής και αποκαλυπτικός στις απόψεις του, ο Θεόδωρος Πάγκαλος μας υποδέχθηκε στο πολιτικό του γραφείο στο Κολωνάκι για μια συζήτηση για όλους και για όλα, με τις απαντήσεις του να επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για έναν έξυπνο πολιτικό και ξεχωριστό άνθρωπο. Αφού συζητήσαμε λίγο για τον πατέρα μου, που είναι χρόνια φίλος του στην Ελευσίνα, τα είπαμε για τον Αλ. Τσίπρα, τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, τα παραπανίσια κιλά του, τον Ολυμπιακό και τα όνειρα που είχε από παιδί.

Σου λείπει η Βουλή;

Η Βουλή πολύ, γιατί, όσο να ’ναι, 32 χρόνια ήταν αυτά. Εγώ ήμουν και από αυτούς που πήγαιναν. Υπήρχαν βουλευτές που γύριζαν στα καφενεία ή πήγαιναν στις συνεστιάσεις και κατάφερναν και δημιουργούσαν την εντύπωση ότι ήταν κοντά στον λαό. Εγώ ήθελα να είμαι κοντά στα προβλήματα του λαού. Και τα προβλήματα του λαού δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τα μάθεις και να τα προωθήσεις από το να συχνάζεις στη Βουλή, αλλά κατά τρόπο οργανωμένο. Να ξέρεις τι συζητιέται, να έχεις μελετήσει τους φακέλους σου. Μάλιστα, ένας φίλος μου, που έχει πεθάνει, ο Τάσος Σεχιώτης, μου είχε πει: «Εσύ μου θυμίζεις τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη». Τότε ήταν υβριστικό αυτό και του είπα: «Γιατί, ρε Τάσο, μου το λες αυτό, τι σου έκανα;». Και μου είπε: «Σ’ το λέω για καλό, γιατί ο Μητσοτάκης είναι πάντα παρών στη Βουλή».

Εχεις πει πολλά για τον Αλέξη Τσίπρα.  Τελικά, έχει κάτι καλό;

Οχι. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτού του είδους ο άνθρωπος. Ενας άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, έχει αβυσσαλέα ματαιοδοξία και ψεύδεται με την ευκολία που αναπνέει δεν με ενδιαφέρει. Ολοι αναπνέουμε και δεν το προσέχουμε συνήθως. Αν αρχίσεις και προσέχεις πώς αναπνέεις, παθαίνεις άσθμα συνήθως. Αυτός θα ήθελα να πάθει... άσθμα κάποτε. Να καταλάβει δηλαδή ότι δεν είναι δυνατόν συστηματικά και συνεχώς να λέει ψέματα. Πρέπει κάποτε να δοθεί ένα σκληρό μάθημα σε αυτό το κακομαθημένο παιδί. Αφού είμαστε στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εσύ πας και κουνάς τον πισινό σου και κάνεις τον καλό στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Τι δουλειά έχεις στην κηδεία του Κάστρο, που ήταν ένας κομμουνιστής δικτάτωρ;

Τι θα ψηφίσεις στις επόμενες εκλογές;

Εγώ θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία, όπως ψήφισα και τις προηγούμενες φορές. Εδώ έχουμε ένα πολιτειακό θέμα. Αν θα έχουμε μια οικονομία ελεύθερη και μια κοινωνία ελεύθερη, όπως αποφάσισε μετά το τέλος του Εμφύλιου Πολέμου ο ελληνικός λαός κατά πλειοψηφία, ή κομμουνιστική δικτατορία, μετά το τέλος του κομμουνισμού, γιατί δεν ξέρω και τι είδους κομμουνισμό θέλουν να κάνουν αυτά τα παιδιά. Το άλλο ερώτημα είναι ποιος είναι χειρότερος: ο Βαγγέλης Βενιζέλος ή η Φώφη Γεννηματά; Δεν με ενδιαφέρει αυτό το ερώτημα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί στα περίπτερα.