Μεγάλη παρεξήγηση προκλήθηκε χθες το βράδυ με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της ΝΔ στη Ραφήνα. Την ώρα της εκδήλωσης, στην οποία παρέστη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με ομιλητή τον εξάδελφο του βουλευτή Σερρών Κ. Καραμανλή, πραγματοποιήθηκε μία ανάλογη της ίδιας περιφερειακής οργάνωσης με ομιλητή τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη στη Βουλιαγμένη.

Η είδηση της εσωκομματικής σφήνας διαδόθηκε αστραπιαίως στο γραφείο του Κυρ. Μητσοτάκη γι΄ αυτό και έσπευσαν στη Ραφήνα ο γραμματέας της Π.Ε. Λ. Αυγενάκης και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τσιάρας. Αμφότεροι έφυγαν από τη Βουλή παρότι εκείνη την ώρα συζητούνταν η κρίσιμη κυβερνητική τροπολογία για το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά.

Μάλιστα ο κ. Αυγενάκης για να σβήσει τη φωτιά πήρε τον λόγο και εξήρε προσωπικώς τον Καραμανλή αναφέροντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν εκείνος που του έδειξε εμπιστοσύνη «κατεβάζοντας» τον για πρώτη φορά υποψήφιο βουλευτή. Κι ενώ στη Βουλιαγμένη δεν πάτησε κανείς το πόδι του, στη Ραφήνα έδωσαν το παρών άπαντες οι βουλευτές και πολιτευτές της Περιφέρειας Αττικής (σς παλαιό Υπόλοιπο) και κάποιοι ακόμη όπως ο Μάριος Σαλμάς, Γιάννης Ανδριανός και Μάνος Κόνσολας.