Μια από πολλές συνάξεις που λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς στην οικία της πρώην ευρωβουλευτίνας του ΛΑ.Ο.Σ. Νίκης Τζαβέλλα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και την προηγούμενη εβδομάδα. Αφορμή; Η ονομαστική εορτή της Τζαβέλλα. Η σχετική είδηση δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, και όπως ήταν αναμενόμενο ενόχλησε κάποιους, οι οποίοι και έσπευσαν να μας κατηγορήσουν για επιλεκτικές αναφορές. Έτσι, αποφασίσαμε να κάνουμε ακόμη πιο αναλυτικό ρεπορτάζ. Εκτός λοιπόν από τον πρώην υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, από την Ν.Δ., ήταν παρόντες ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος συνοδεύονταν από την Πόπη Καλαϊτζή, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, ενώ το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου. Από τον επιχειρηματικό κόσμο είχαν προσκληθεί η Τζένη Μαμιδάκη, η Χριστίνα Μήτση, ο Πέτρος Κόκκαλης και ο Δημήτρης Παναγάκος.


Στο κάλεσμα της Νίκης Τζαβέλλα δυναμική υπήρξε και η εκπροσώπηση των Media. Εκτός από τον πρώην συνεταίρο του φυγόδικου απατεώνα Κυριακίδη, Γιάννη Φιλιππάκη, είχαν προσκληθεί η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη μετά του συζύγου της, πρώην πρέσβη του Ισραήλ, η Ελένη Καλογεροπούλου, ο αρθρογράφος της «Δημοκρατίας» Μανώλης Κοττάκης, η πολιτική συντάκτρια της "Real News" Χριστίνα Κοραή, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μιχαλέλης με την σύζυγό του Αλεξία Τασούλη, ο εκδότης της εφημερίδας «Παρόν» Μάκης Κουρής και ο επί χρόνια εκπρόσωπος Τύπου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Γιάννης Πευκιανάκης. Το μενού του δείπνου περιείχε διάφορα πιάτα. Από τις εξελίξεις στην Αμερική, μέχρι το θα γίνει τελικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Νομίζω ότι είναι περιττό να σας πω ότι στο σύνολό τους, οι συνδαιτημόνες, κρεμόντουσαν από τα χείλη του πολύπειρου πολιτικού Μιλτιάδη (Μίλτου κατά το ηγετικότερον) Βαρβιτσιώτη, ο οποίος με την βοήθεια και του αλκοόλ, εκστόμισε διάφορες μπούρδες. Οι πληροφορίες που ήθελαν την σύζυγο του μεγαλοεκδότη Φιλιππάκη, τέως αοιδό Ρούλα Σταύρου, να κάνει ανάλυση για τα τεκταινόμενα στην Μέση Ανατολή ελέγχονται (τουλάχιστον) ως ανακριβείς. Άλλωστε, έχει περάσει καιρός από την εποχή που είχε σχέσεις με την ευρύτερη περιοχή.