Ήταν να μην αρχίσουν. Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος είναι εκρηκτικού ταπεραμέντου και οι δύο και το επιβεβαιώνουν τις τελευταίτες ημέρες ανταλλάσσοντας χαρακτηρισμούς.

Αρχικά ο Ζουράρις αποκάλεσε "γέρο" και "φασισταριό" τον Καλαβρύτων. Ο Αμβρόσιος απάντησε χαρακτηρίζοντας τον Ζουράρι μικρόψυχο. Ακολούθησε ανταπάντηση του υφυπουργού Παιδείας με συνέντευξη Στο Κόκκινο που χαρακτήρισε τις θέσεις του μητροπολίτη αντιχριστιανικές.

Προχθές σειρά είχε η ανταπάντηση Αμβρόσιου στην ανταπάντηση του Ζουράρι. Ο μητροπολίτης μπλόγκερ σε ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο διαμαρτυρήθηκε επειδή ο Ζουράρις τον είπε γέρο. "Ο υποσημειούμενος γεννήθιηκε το έτος 1938! Ο επικριτής μας κ. Ζουράρις γεννήθηκε το έτος 1940! (...) Ώστε, λοιπόν, ο Καλαβρύτων, που γεννήθηκε το 1938 είναι "γέρος Μητροπολίτης" ή ένα "γεροντάκι"!!!! Και βεβαίως είναι! Αντιθέτως ο κ. Ζουράρις που γεννήθηκε το 1940 είναι νέος, άλκιμος, δυνατός, γεμάτος ζωντάνια, γεμάτος δύναμη! Είναι όμως; Με διαφορά μόλις δύο ετών; Έπειτα από αυτό, ποιος λέγει "αηδίες";;; Το πάθος τυφλώνει τον άνθρωπο!" λέει ο Αμβρόσιος.

Και προς το τέλος ο μητροπολίτης προσθέτει: "Θα ήταν άραγε υπερβολή, εάν εγράφαμε, ότι ο κ. Ζοράρις έχει υποσχτεί "σύγχυση φρένων;".