Της Στέλλας Νοβάκη - Secret - Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε έναν διαφορετικό χώρο επέλεξαν να κάνουν πολιτική συζήτηση ο Αντώνης Σαμαράς με τον Αδωνι Γεωργιάδη. Το απόγευμα της Τρίτης, οι δύο άνδρες, που συνδέονται πλέον και με προσωπική εκτός από πολιτική φιλία, έβαλαν τα αθλητικά τους παπούτσια και φορώντας ανάλογα ρούχα πήραν τις ρακέτες τους και συναντήθηκαν στο tennis club του Αθλητικού Ομίλου Κηφισιάς, που θεωρείται το αρχαιότερο και ιστορικότερο αθλητικό σωματείο της περιοχής, αφού ιδρύθηκε το 1930 με πρωτοβουλία επώνυμων και επιτυχημένων επιχειρηματιών, κατοίκων του δήμου. Ο σκοπός ήταν ένας αγώνας τένις, ο οποίος ανέδειξε τελικά νικητή τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό με 7-5. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και οι δύο ήταν αφοσιωμένοι στα σερβίς και τις άμυνες, διεκδικώντας επί ίσοις όροις τη νίκη, αφήνοντας τη συζήτηση για μετά το τέλος της αναμέτρησης, όπως και έγινε. Οσοι τους είδαν, μάλιστα, παρατήρησαν τη φυσική τους κατάσταση, αλλά και τις αντοχές τους, καθώς το τένις είναι απαιτητικό άθλημα.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία την εκτίμηση που τρέφει στον πρώην πρωθυπουργό, μετά τον αγώνα και για πάνω από μιάμιση ώρα συζητούσε τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Είχε προηγηθεί άλλωστε το ταραχώδες συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του προέδρου της και την παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου από τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, την ίδια ώρα που, όπως ψιθυρίζεται στο εσωτερικό του κόμματος, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. αναδείχθηκε νικητής, «κερδίζοντας» την πλειονότητα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής της νεολαιίστικης οργάνωσης. Η συζήτηση, όπως είναι λογικό, πήγε και στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας,με την ανάλυση για τις αλλαγές στο καταστατικό, αλλά και τις απαιτήσεις όλων των πλευρών για την Πολιτική Επιτροπή να είναι σε πρώτο πλάνο. Στο σημείο αυτό, ο κ. Σαμαράς αποκάλυψε στον συμπαίκτη του ορισμένα από τα σημεία της ομιλίας του στο «γαλάζιο» συνέδριο.

ΦΡΟΥΡΑ

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Secret», η παρουσία των δύο πολιτικών ανδρών στο tennis club ανάγκασε τους ιθύνοντες του χώρου να μην επιτρέπουν διακριτικά την είσοδο στον κόσμο στο συγκεκριμένο γήπεδο όπου αποφάσισαν να αναμετρηθούν. Στις κερκίδες του βρίσκονταν, εξάλλου, αποκλειστικά άνδρες της προσωπικής τους ασφάλειας, οι οποίοι παράλληλα με την επιτήρηση του χώρου έριχναν κλεφτές ματιές στην αναμέτρηση και έκαναν τα ανάλογα σχόλια για τις επιδόσεις τους. «Μάλιστα, ορισμένοι από τους θαμώνες του tennis club που πληροφορήθηκαν την παρουσία Σαμαρά - Αδωνι σχολίαζαν εκ των υστέρων με αιχμηρό τρόπο το γεγονός», αναφέρει πρόσωπο που βρέθηκε την ίδια ημέρα στον Αθλητικό Ομιλο Κηφισιάς.

Σημειώνεται πως ο Αντώνης Σαμαράς είναι πολλά χρόνια παίκτης του τένις, έχοντας μάλιστα διακρίσεις. Το 1968, σε ηλικία μόλις 17 ετών, αναδείχθηκε πρωταθλητής νέων. Ωστόσο, το πρόβλημα που απέκτησε στο μάτι λίγες ημέρες μετά τη νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές του 2012 αποτέλεσε τροχοπέδη στην ενασχόλησή του με το άθλημα. Σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», απαντώντας σε ερώτηση για το αν παίζει ακόμα τένις, είχε πει: «Πολύ σπάνια. Το παιχνίδι μού λείπει. Εχω και ένα πρόβλημα στο ένα μάτι και η ιδέα ότι για αυτό θα έχανα από ανθρώπους τους οποίους παλιότερα πάντα νικούσα με ενοχλεί». Κάτω από άλλες συνθήκες, λοιπόν, ο Αδωνις Γεωργιάδης θα ήταν εύκολη... λεία για τον πρώην πρωθυπουργό, αφού δεν διαθέτει μεγάλη εμπειρία. Είναι σχετικά νέος παίκτης, αλλά έχει επιδείξει το ίδιο πάθος όπως με όλα τα πράγματα με τα οποία καταπιάνεται. Ετσι, ενώ στην αρχή προηγήθηκε ο κ. Σαμαράς, στο τέλος νικητής αναδείχθηκε ο πρώην υπουργός Υγείας. Σημειώνεται πως κατά το παρελθόν ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. είχε αναμετρηθεί στο ίδιο γήπεδο και με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά στο τελευταίο τους παιχνίδι τραυματίστηκε, κάτι όμως που, όπως φάνηκε, δεν επηρέασε την απόδοσή του.