Στο νομοσχέδιο που σκοπεύει να καταθέσει η κυβέρνηση για το ζήτημα της λειτουργάς των  ΜΚΟ αναφέρθηκε με ανακοίνωση του ο Αργύρης  Ντινόπουλος. 

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών λέει χαρακτηριστικά στην κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο που ψάχνει, υπάρχει και το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να ψάξουν.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να συντάξει και να καταθέσει νομοσχέδιο για την λειτουργία των Μ.Κ.Ο  δεν έχει παρά να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Εκεί θα την πληροφορήσουν ότι υπάρχει ήδη σχέδιο νόμου με τίτλο « Νομοσχέδιο για τις Κοινωφελείς Οργανώσεις Πολιτών ( Κ.Ο.Π ) το οποίο , μάλιστα , έχει περάσει από το στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης  η οποία και ολοκληρώθηκε στις  22/10/2014.

Με άλλα λόγια αυτό που ψάχνουν , υπάρχει !

Η διάλυση της Βουλής λόγω μη εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο του 2014 απέτρεψε την κατάθεση και ψήφιση του Νομοσχεδίου αυτού.

Το Νομοσχέδιο όχι μόνον αλλάζει την – βεβαρυμένη με τόσα σκάνδαλα – ονομασία Μ.Κ.Ο , αλλά συνδέει την κρατική χρηματοδότηση με την λογοδοσία και καθιερώνει ηλεκτρονικό μητρώο για τις οργανώσεις αυτές , ελεύθερα προσβάσιμο.