Μια εκδήλωση στην οποία θα βρεθούν μαζί ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Φώτης Κουβέλης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προκαλεί τις πρώτες συζητήσεις στο παρασκήνιο για το ενδεχόμενο να βρεθούν ακόμα πιο κοντά ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και πάλαι ποτέ αγαπημένο παιδί του ΓΑΠ, με τον οποίο πάντως έχουν χωρίσει τα τσανάκια τους. Πρόκειται για ένα πάνελ με θέμα «Μνημόνια-Αριστερά-Προοδευτική Διακυβέρνηση», στο οποίο η κυρία Ξενογιαννακοπούλου θα είναι κεντρική ομιλήτρια.

Το «προξενιό» πάντως με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αναλάβει ούτε ο κ. Δραγασάκης ούτε ο κ. Κουβέλης. Ο άνθρωπος που διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ είναι η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, η οποία είναι ταυτόχρονα τακτική συνομιλήτρια με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η κυρία Κατσέλη, η οποία θεωρεί ότι η Μαριλίζα είναι ένα πρόσωπο που έχει να δώσει ακόμα στην πολιτική, το τελευταίο διάστημα έχει συζητήσει και με τους δύο πολιτικούς την πιθανότητα μιας συνεργασίας. Μάλιστα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο πρώτος ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα είναι ενδεχομένως η ευκαιρία να βρεθεί σε έναν υπουργικό θώκο η κ. Ξενογιαννακοπούλου, σηματοδοτώντας και επίσημα το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στη λεγόμενη Κεντροαριστερά.