Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και η κυβέρνηση δεν υποχωρεί από τις «κόκκινες» γραμμές της, τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι στις 20 Φεβρουαρίου «υπογράψαμε ως κυβέρνηση μια συμφωνία, το μέρος από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης έχει πλήρως γίνει πράξη. Θεωρώ ότι αυτοί που δεν είναι εντάξει σε σχέση με τη συμφωνία είναι οι εταίροι μας, οπότε είναι η σειρά τους να ανταποκριθούν».

Μιλώντας για τις «κόκκινες» γραμμές, κατά την επίσκεψή του στο δήμο Εμμανουήλ Παππά έπειτα από πρόσκληση της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση υποχώρησης από την κυβέρνηση.

«Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν, βαθιά κόκκινες. Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα ξεκινήσει με διάφορες διαδικασίες. ΕΝΦΙΑ ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξαναδεί», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Βίτσας, που έχει εκλεγεί πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα μνημόνια, αναφέρθηκε και στον ρόλο της Επιτροπής, ενώ επεσήμανε πως όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν

«Στις 14 Μαΐου, η Εξεταστική Επιτροπή θα ξεκινήσει να λύσει διαχρονικά ζητήματα και συγχρόνως θα συγκροτήσει των κατάλογο των μαρτύρων . Ο στόχος μας είναι, πάνω στην πραγματικότητα να βρούμε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι λυτρωτική. Στον βαθμό που υπάρχουν πολιτικές ευθύνες θα τις αποδώσουμε και στον βαθμό που υπάρχουν οποιεσδήποτε ευθύνες θα ακολουθήσουν τον δρόμο τους» είπε.