Eπίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει απέναντι στους αγρότες αλλά και για το γεγονός ότι δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ανακούφισης για τις τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές του Νομού Σερρών, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τις περιοχές αυτές των Σερρών και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατήγγειλε την κυβέρνηση πως , δύο μήνες μετά τη θεομηνία, δεν έχει κάνει ένα αίτημα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, που θα μπορούσε να αποζημιώσει τους αγρότες.

«Δεν έκαναν καν αυτό το αίτημα, δεν ήρθαν να δουν την κατάσταση. Τον άφησαν τον κόσμο έτσι. Είναι πάρα πολύ άσχημο αυτό το φαινόμενο. Πέφτουν οι μάσκες εκείνων οι οποίοι λέγανε ότι θα ακολουθήσουν φιλοαγροτική πολιτική» τόνισε ο κ. Σαμαράς ο οποίος και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως βάζει «ξαφνικά, για πρώτη φορά, για αυτούς που έχουν πάνω από 12.000 ευρώ επιδοτήσεις, φορολογία στην αγροτική επιδότηση που δέχεται ο Έλληνας αγρότης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο της κας Βαλαβάνη σχετικά με τη φορολόγηση των αποζημιώσεων των αγροτών μέχρι του ποσού των 12 χιλιάδων ευρώ τονίζοντας πως « τις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις δεν τις φορολογείς.» Σε δήλωσή του ο κ. Σαμαράς τόνισε πως ο αγρότης κινδυνεύει , ενόψει της νέας ΚΑΠ, να χάσει τα δικαιώματά του σε επιδοτήσεις και ενισχύσεις που δικαιούται.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά θα πρέπει «να υπάρχει η ρύθμιση από πλευράς του υπουργείου Γεωργίας και η συνεννόηση με την Ευρώπη, ώστε η φετινή χρονιά να μη μετρήσει, όπως θα μετρήσει για όλους τους άλλους αγρότες, μέσα σε μια περιοχή που έχει πλημμυρίσει, που ο άλλος δε μπορεί να σπείρει.» Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως θα πρέπει να καθαριστεί η περιοχή προκειμένου να βοηθηθούν οι αγρότες να έχουν μέλλον και να υπάρχει προοπτική.