Στην εκπομπή "Ο Εξαρχείων" του Παραπολιτικά 90.1 φιλοξενήθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναλύοντας τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας. 

"Θεωρώ ότι η ελληνική οικονομία και κοινωνία δεν έχει κανένα πρόβλημα είναι υγιέστατη και έχει και μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι κάναμε ένα κράτος που για να λειτουργήσει το πολιτικό σύστημα  που στηριζόταν στην πολιτική πελατεία άρα στους διορισμούς διογκώθηκε μέχρι του σημείου ώστε να μην μπορεί να καλύψει τα έξοδά του", σημείωσε για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

"Οι χειρότεροι εγκληματίες σε αυτό το παιχνίδι  ήταν η κομμουνιστική αριστερά. Αυτοί που ήταν πάντα στην αντιπολίτευση αλλά ποτέ δεν σηκώθηκαν μέσα στη Βουλή να που όχι δε διορισμούς. Να ζητήσουν αξιοκρατία. Πάντα στη Βουλή ερχόταν μια πρόταση για διορισμό 1000 ανθρώπων και εκείνοι έλεγαν 2000 – 3000… για να έχουν και αυτοί το μερίδιό τους, γιατί είχαν και αυτοί το μερίδιο τους!", σημείωσε και συνέχισε:

"Θυμάμαι το επίδομα παραγωγικότητας του ΠΑΣΟΚ… είχε σκεφτεί ο Σημίτης να δώσει στους διορισμένους υπαλλήλους μια επιβράβευση και αν ήταν καλή η δουλειά τους να παίρνουν ένα «μπόνους». Ήρθε λοιπόν το ΚΚΕ και λέει «όχι! Ποιος θα ξεχωρίζει τους υπαλλήλους! Και ζήτησαν όλοι οι υπάλληλοι να πάρουν το επίδομα παραγωγικότητας!» Τελικά το πήραν όλοι το επίδομα οπότε και έπαψε να ισχύει το επίδομα παραγωγικότητας".

Ο ίδιος αποκάλυψε πως παρά την αρχική κατακραυγή, σήμερα πολλοί τον σταματούν στον δρόμο για να του πουν πως είχε δίκιο με το "μαζί τα φάγαμε". "Θέλω να πως όταν είπα εγώ το «μαζί τα φάγαμε» είχα όλο τον ελληνικό λαό εναντίον μου, γιατί του ελληνικού λαού δεν του αρέσει να ακούει αλήθειες.  Τώρα ξέρεις πόσοι με συναντάνε στο δρόμο και μου λένε «μόνο εσείς έχετε πει την αλήθεια και έχετε απόλυτο δίκιο;»", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείας γιατί η Ελλάδα έφτασε στο σημερινό σημείο ο πρώην Υπουργός απάντησε πως "Το ελληνικό κράτος χρεοκόπησε και επειδή το ελληνικό κράτος δανειζόταν ήρθε μια στιγμή και μας είπαν ξέρετε « να σας δώσουμε δανεικά αλλά επειδή έχει έρθει ένα σημείο που το χρέος σας είναι τόσο και το έλλειμά σας είναι τόσο, 8% επιτόκιο. Δεν μπορούσαμε όμως με 8% επιτόκιο γιατί από κει και πέρα σε έπαιρνε η κάτω βόλτα".

"Τι ζητάμε από την Ευρώπη; Θέλουμε να μην τους πληρώσουμε αυτά που τους χρωστάμε και εντωμεταξύ να μας δίνουν λεφτά, για να κάνουμε και άλλα χρέη. Έχει λογική αυτό;", διερωτήθηκε.

"Και τα νούμερα δηλαδή αυτά που ζητάνε είναι υπογεγραμμένα. Τα έχουμε υπογράψει και εμείς , είναι αυτά που ζητάγαμε! Δεν τα έχει αμφισβητήσει ποτέ κανείς! Αυτά λοιπόν συσσωρεύτηκαν και έφτασαν σε ένα σημείο που πλέον έχουμε ανάγκη βοηθείας , γιατί βοήθεια μας δίνει η Ευρώπη. Εάν δεν υπήρχε η Ευρώπη, δεν θα υπήρχε τίποτα , θα χρεωκοπούσαμε και όταν χρεοκοπήσουμε μετά είναι πολύ πιο οδυνηρά τα αποτελέσματα, από ότι είναι τώρα. Η χρεοκοπία είναι καταστροφή! Παιδιά που πεθαίνουν στο δρόμο… κτλ. Δεν έχουμε τέτοιες καταστάσεις στην Ελλάδα", τόνισε για το ενδεχόμενο χρεοκοπείας.

Προέβλεψε τέλος ότι σε 20 χρόνια η πλειοψηφία των Ελλήνων που θα είναι πάνω από 60 ετών "Ένας θα δουλεύει και θα πρέπει να πληρώσει τη σύνταξη ενός άλλου. Δεν είναι δυνατόν να δουλέψει αυτό το σύστημα", είπε!