Tων Διονύση Θανάσουλα και Σάσας Σταμάτη, εφημερίδα Freddo

Τους τελευταίους μήνες το όνομα του Αρη Σπηλιωτόπουλου δεν ακούγεται για την έντονη δράση του στον πολιτικό στίβο, αφού ο πρώην υπουργός επιλέγει πιο stylish δρόμους, που συνάδουν με την ούτως ή άλλως υψηλή αισθητική του, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τη μόδα.

Η εμφάνισή του το περασμένο Σάββατο στην Athens xclusive Designers Week με γκρι κοστούμι, εντυπωσιακή πολύχρωμη pochette και ένα κόκκινο Hublot ρολόι απέδειξε, αν μη τι άλλο, ότι ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων παραμένει στυλιστικά μοναδικός.

Η παρουσία του ως επίτιμου καλεσμένου μάλλον ήταν μια ανάσα φρεσκάδας στην «άνυδρη» πολιτική διαδρομή του, ειδικά τον τελευταίο χρόνο. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος εμφανίσθηκε ευδιάθετος στην Εβδομάδα Μόδας, απένειμε βραβεία και μετά από καιρό προχώρησε και σε βαρυσήμαντες δηλώσεις, όχι φυσικά για τις πολιτικές εξελίξεις στο κόμμα του και την κούρσα για την ανάδειξη του νέου αρχηγού. Αντίθετα, προτίμησε να μιλήσει για τον πολύ σημαντικό ρόλο της μόδας στη ζωή μας, να συγχαρεί τους διαγωνιζομένους και να τονίσει ότι η μόδα είναι πολιτισμός και εκφράζει την Αθήνα, η οποία πρέπει να προβάλλεται διεθνώς και μέσω αυτού του χώρου.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ. Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, αφού έμεινε για λίγο στο κοκτέιλ πάρτι που δόθηκε στο «Intercontinental», τελικά αποχώρησε, για να συνεχίσει τη βραδιά του όχι σε κάποιο σικ στέκι του Κολωνακίου, αλλά στα μπουζούκια.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο πρώην υπουργός εμφανίστηκε στον νυχτερινό... ναό «Gotham» (πρόκειται για το παλιό «La Notte», το οποίο τιμούσε δεόντως), μαζί με τη συνοδό του, για να συναντήσει μια παρέα που τον περίμενε. Στο μαγαζί παρέμεινε για τουλάχιστον τρεις ώρες, απολαμβάνοντας τον Νίνο, με τον οποίο ενθουσιάστηκε, και μετά τον Λευτέρη Πανταζή.

Παρά την καλή του διάθεση, απέφυγε να λικνιστεί έστω και στο ελάχιστο, προτιμώντας να απολαύσει το πρόγραμμα όρθιος, πίνοντας το ποτό του. Συνομιλούσε με τη συνοδό του και τα υπόλοιπα μέλη της φιλικής συντροφιάς του, σε μια βραδιά χαλάρωσης, από αυτές που περνά όλο και πιο συχνά τον τελευταίο χρόνο.

Το φετινό φθινόπωρο, άλλωστε, δεν ήταν και από τα πλέον δημιουργικά για αυτόν σε ό,τι έχει να κάνει με την πολιτική πορεία του, η οποία, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, έχει πάρει την κατιούσα.

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι καλό θα είναι να ασχοληθεί πλέον με άλλα πράγματα, που τον γεμίζουν, όπως είναι ο χώρος της Τέχνης, στον οποίο σκέφτεται σοβαρά να δραστηριοποιηθεί.

Τελικά, ίσως βρει την ηρεμία του ως art dealer ή γκαλερίστας. Αλλιώς, θα υπάρχει πάντα ο Λε-Πα ή κάποιος άλλος αγαπημένος του τραγουδιστής, στον οποίο θα ξεδίνει, τώρα που τα βράδια του είναι σχεδόν πάντα ελεύθερα από πολιτικές σκοτούρες.